Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Pápai produkció A Dal 2022-ben

Pintér-Papp Eszter | 2022.02.17.

Szombaton negyedik válogatójához érkezik A Dal 2022. A Dunán látható dalválasztó műsorban 40 szerzemény verseng Az Év Dala 2022 cím elnyeréséért, köztük szombaton Ekanem Bálint Hideg szél című dalát is hallhatjuk. Bálinttal Madách-színházi próbájának szünetében beszélgettünk a közelgő megmérettetésről.

– Voltam már egyszer egy ilyen élő műsorban, de azért nagyon izgulok. Amikor tudja az ember, hogy ha hibázik, azt több százezer ember láthatja élő egyenes adásban, van egy kis „para”. Ez bennem is bennem van, de már megvolt az első kamerapróba, úgyhogy egy kicsit megnyugodtam.

Videó: Pintér Ádám

A The Biebers énekese arról is beszélt, hogy saját szerzeménnyel, szólóban színpadra állni teljesen más érzés, mint a zenekarral vagy színházi társulattal fellépni. Izgatottan várja, hogy a közönség hogyan fogadja első próbálkozását. A Hideg szél nagyrészt saját szerzemény. Bálint szerzőtársai a régi Speak Up zenekar tagjai, Horváth Szabolcs, Győry Zoltán, Miklós Csongor, Holb Henrik, a szöveget Csukárdi Sándor írta, a producerek Gerendás Dániel és Puskás Dániel.

A fiatal pápai tehetség egy nagyon komoly mondanivalót hordozó dallal nevezett a versenybe, melynek témája személyesen is érinti. – A Hideg szél Pápán született. Ez egy pápai dal, nemcsak az enyém és a szerzőtársaimé, hanem minden pápaié. Amikor az első gitártéma elkészült, már tudtam, hogy ez a szám az autóbalesetekről, a gyorshajtásról szól majd. A Pápa és Győr közötti úton sok barátot és ismerőst elveszítettem. Ez a dal az ő emlékükre született, nekik ajánlom – mondta Bálint.

A Dal 2022 című műsor 4. válogatója szombaton este lesz látható a Dunán. Ekanem Bálint arra kér mindenkit, szurkoljanak neki és akinek tetszik a dala, szavazzon rá.           




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: