Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

3605 kilométert teljesítettek a pápai futók az Országfutáson

Haraszti Gábor | 2020.10.25.

Több mint 1200 kilométerrel túlteljesítve a vállalt távot, idén is sikerrel vettek részt a pápai és Pápa környéki futók az Országfutáson.

Október 16-25. között 12. alkalommal rendezték meg az eseményt, melyen bárki részt vehetett, aki egy ingyenes regisztráció után legalább öt kilométert vállalt. Az egyénileg kitűzött távot a résztvevőknek a kihirdetett időszakban kellett teljesíteniük, bárhol, ahol éppen tartózkodtak, akár külföldön is. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy a kezdeti 4.000 regisztráló száma, fokozatosan növekedett, míg elérte országosan a jelenlegi 27.000 főt. Az futás célja a minél több kilométer összegyűjtése volt, de természetesen mindezek fölött nem titkolt cél volt egy mozgásra ösztönző, egészséges életmódot előmozdító rendezvénysorozat fenntartása.

– Pápán is október 16-án indult a futás, mindenki egyénileg kezdte – mesélte Györkös Virág, az Országfutás pápai szervezője. – Másnap a Kis Károly emlékfutáson találkoztunk a csapattal. A közösségi futás keretein belül róttuk köreinket a Várkertben Karcsi bácsi emlékére, itt 57 futó 440 kilométert teljesített, ezután ismét egyénileg folytattuk. Október 23-án két távon (13 – 22 km) egy terepfutáshoz lehetett csatlakozni a Döbrönte – Csurgó-kút – Magyarpolány útvonalon. Erre tizenöten vállalkoztak, akik 313 kilométert tettek hozzá az összeredményhez. Összesítve az adatokat elmondható, hogy jócskán túlteljesítettük az esemény előtti vállalásunkat, tíz nap alatt 110 futó összesen 3605 kilométert tett meg. Gratulálok minden résztvevőnek – mondta a BSI futónagykövet. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.03.29.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2009

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: