Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megújul az orvosi rendelő Gicen

Pintér-Papp Eszter | 2022.02.18.

A Magyar Falu Program támogatásával megújul a gici orvosi rendelő. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a napokban a helyszínen tájékozódott a munkálatokról.

– A magyar vidék felemelkedésének egyik záloga a Magyar Falu Program. Az idei forrásokkal együtt az ezer milliárdot is meghaladja a támogatások összege, melyek segítségével 40-50 évvel ezelőtt épült, korszerűtlen épületek újulhatnak meg. Most Gicen vagyunk, ahol az orvosi rendelő korszerűsítését végzik 25 millió forintos támogatásból, melyet szintén a Magyar Falu Program finanszíroz – mondta a Médiacentrumnak a képviselő, aki hangsúlyozta, egy olyan kis településnek, mint Gic, nincs annyi bevétele, amiből egy ilyen nagyságrendű felújítást megvalósíthatna.

Németh Adrienn, Gic polgármestere arról szólt, hogy az orvosi alapellátás minden önkormányzat számára kötelezően ellátandó feladat és az ellátás minősége nagyon fontos szempont. – Gic település orvosi rendelője több mint 50 éve épült. Most a Magyar Falu Programnak köszönhetően megújulhat az épület – többek közt fűtéskorszerűsítés, burkolatcsere, valamint belső átalakítás is történik – és megvalósul az akadálymentesítés is. A rendelő  háziorvosi ellátásnak, házi gyermekorvosi ellátásnak és védőnői gondozásnak ad helyet – mondta a polgármester, végül hangsúlyozta, a beruházásnak köszönhetően fejlődik a település, a projekt a fiatalokra és az idősekre egyaránt hatással van, erősíti Gic lakosságmegtartó erejét és növelheti a letelepülési szándékot is. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.24.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2001, 2003, 2012

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: