Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Köszönet az ápolóknak

Pintér-Papp Eszter | 2022.02.19.

Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna, az ország első főápolója, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hadikórházrendszerének megszervezője születésnapját a magyar ápolók napjává. Ezen a napon dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón mondott köszönetet az ápolók áldozatos munkájáért.

– A mai napon Kossuth Zsuzsanna emlékének adózunk és azon ápolók előtt tisztelgünk, akik éjt nappallá téve gondoskodnak az elesettekről, a betegekről az egészségügyben és a szociális szférában is emberfeletti teljesítményt nyújtva, főként most, a koronavírus-járvány idején – mondta a képviselő, majd emlékeztetett, a magyar ápolók napjával szeretnének erkölcsi elismerést adni az ápolóknak, akik az utóbbi években több lépcsőben anyagi elismerésben is részesülhettek. Hazánkban ma több mint százezren vannak, akik ápolóként dolgoznak egészségügyi és szociális intézményekben, de sokan vannak, akik önkéntesként végeznek ápolási feladatokat.

Dr. Kovács Zoltán arról is szólt, hogy Pápán az egészségügy és a szociális ellátás területének fejlesztésére az elmúlt években több milliárd forintot költöttek, gondoljunk csak a kórházi fejlesztésekre, az orvosi rendelők felújítására, a szociális intézmény több telephelyét érintő energetikai fejlesztésre vagy a volt Véradó épületének átalakítására.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: