Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KORONAVÍRUS

2020. október 25.: Aggasztó mértékben emelkedik a fertőzöttek száma

Huszár Hajnal | 2020.10.25.

Az országos tendenciához hasonlóan emelkedik városunkban is a koronavírussal megfertőződöttek száma. Az október 23-i adatok szerint Pápán 66 Covid-fertőzöttet tartottak nyilván, szombat estére azonban ez a szám 83-ra emelkedett, miután újabb 21 személyt helyezett zárlat alá a hatóság és 4 pápai zárlatát feloldották. Szombatról vasárnapra újabb fertőzöttet nem regisztráltak, így jelenleg 83 az igazolt pozitív esetek száma. Ez közel a duplája az augusztus közepén ismertté vált esetszámnak.

Nagymértékben emelkedett a hétvégén az elkülönítés alatt állók száma is. Pénteken 54 ilyen típusú határozat volt hatályban, szombat estig 21 új elkülönítést rendeltek el és 6-ot szüntettek meg, vasárnap nem hoztak ilyen határozatot és nem is oldottak fel, vagyis pillanatnyilag 69-en állnak elkülönítés alatt.

A járványügyi megfigyelések számában az elmúlt két napban jelentős csökkenés mutatkozott. Október 23-án 201 megfigyelésről szóló határozat volt hatályban, az elmúlt 2 napban 35 újabb megfigyelést rendeltek el, 98 viszont lejárt, így a járványügyi megfigyelés alatt állók száma pillanatnyilag 138.

Vasárnap estig összesen 1794 pápait érintett valamilyen formában a koronavírus, jelenleg 290-en vannak karanténban és 1504 esetben már feloldották azt vagy lejárt. A vírus augusztusi megjelenése óta összesen 234 igazolt pozitív eset vált ismertté városunkban, a gyógyultak száma 151.   


  • Friss hírünk
    ZENE

    A magyar Berry White…

    Április utolsó hétvégéjén (ápr. 27.) a magyar...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: