Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Legyőzte a Tatabányát a Perutz

Haraszti Gábor | 2022.02.20.

0-0-s első félidőt követően magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott a labdarúgó NB III 22. fordulójában a Perutz FC, mely Márton, Oláh és Mogyorósi találatával kétgólos sikert aratott.

A vasárnapi rangadón sérülés, betegség vagy eltiltás miatt Németh Bence, Szilágyi Adrián, Szalai Csaba és Zsirai Martin sem állhatott a pápai vezetőedző rendelkezésére, aki Hanzl Mátét, valamint Nagy Zalánt is a kezdőbe nevezte. Ősszel 0-0-s döntetlent játszottak a csapatok és a visszavágó is sokáig kiegyenlített erők küzdelmét hozta. A 7. percben Márton csúsztatását tolta fölé Balla, majd Hanzl levágódó lövése után Farkas félfordulatból lőtt a bal kapufa mellé. A 28. percben Árvai jobb alsóba tartó próbálkozását tolta szögletre Szigeti kapus, a félidő lezárásaként egy szóló után Hajnal lökete centikkel ment csak a jobb kapufa mellé. Árvai lövésével indult a második játékrész, majd Kalász lövése ment a keresztléc fölé. A 73. percben aztán megszerezte a vezetést a Perutz: Hanzl szöglete után Márton elé került a labda, aki nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott, 1-0. A 81. percben egy beadás után az egyik tatabányai védő kezére pattant a labda, amiért Horváth játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Oláh állt, aki magabiztosan helyezett a kapu jobb oldalába, 2-0. A 84. percben szépített a Tatabánya, Farkas lőtt nagy gólt a jobb felsőbe, 2-1. A A 3-1-es végeredmény a 91. percen alakult ki, egy hazai kontra végén Mogyorósi elé került a labda, aki egy csel után az ötös sarkáról higgadtan a kapu jobb sarkába helyezett.

Weitner Ádám: Sokat fejlődtünk a múlt héthez képest, jól bontottuk a védelmet, megvoltak a beindulások, többször kerültünk helyzetbe. Úgy érzem, jó úton járunk, megyünk tovább.

Bekő Balázs: Teljesen megérdemelten nyert a Perutz, ők játszották ma a férfiasabb focit. Sokkal határozottabbak, rámenősebbek voltak, mint mi.

Perutz FC – Tatabánya 3-1 (0-0) Gsz.: Márton, Oláh, Mogyorósi ill. Farkas

Pápa, Perutz-stadion, 400 néző. V.: Horváth. Perutz FC: Szigeti – Iványi (Molnár 70.), Bence, Nagy T., Kalász – Hanzl, Katona, Nagy Z., Hajnal (Mogyorósi 82.) – Márton (Rátonyi 91.), Oláh (Jurik 91.). Edző: Weitner Ádám.

Tatabánya: Balla – Árvai, Hadobás (Soltész 58.), Kovács, Krupánszki, Gyürki, Letenyei (Kocsis 66.), Klausz, Farkas V., Székely, Farkas Z. (Gyüre 58.). Edző: Bekő Balázs.

A pápai csapat a következő fordulóban Balatonfüredre látogat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: