Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rózsaszín, a remény szalagja

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.26.

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. A Megújulás Klub erre hívta fel a figyelmet az elmúlt időszakban tartott rendezvényeivel – emlékfa ültetésével és az Esterházy-kastély rózsaszín kivilágításával arra emlékeztetve, hogy a rózsaszín mára az emlőrákellenes küzdelem jelképévé vált.

A rózsaszín szalag évtizedek óta jelképezi a sokak által még ma is tabuként kezelt betegség elleni harcot. De honnan ered ez a jelkép? Ki használta először?

A rózsaszín szalagot Evelyn H. Lauder, az Estée Lauder kozmetikai vállalat vezetőségének tagja és Alexandra Penney, a Self magazin akkori főszerkesztője közösen tették meg a mellrák elleni harc jelképévé. Az Estée Lauder üzleteiben ilyen szalaggal kezdték terjeszteni a felvilágosító kampányhoz kapcsolódó anyagokat és a vásárlók a rózsaszín szalaggal megjelölt termékek megvásárlásával maguk is több tízmillió dollárral támogatták a mellrák elleni küzdelmet.

A jelkép azóta világszerte elterjedt, milliók ismerték meg általa a betegséggel kapcsolatos szűrések fontosságát és segítették  az emlőrák elleni harcot anyagi és erkölcsi támogatásukkal.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: