Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Virtuális séta a Kékfestő Múzeumban Kluge Ferenccel

Babos Petra | 2022.02.23.

A Kékfestő Múzeum egy kisfilm segítségével képzeletbeli időutazásra hívja az érdeklődőket, hogy bemutassa értékeit és a kékfestés lényeges munkafázisait. A virtuális tárlatvezetés a Szó és Kép Színpad és a Pápa Városi Televízió munkatársainak közreműködésével készült a hét elején. A filmforgatás jó hangulatban zajlott.

Ennek kapcsán dr. Méri Edina, a Kékfestő Múzeum szakmai vezetője elmondta, olyan, a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatra kaptak támogatást, ami egy virtuális kiállítást hivatott létrehozni. A rövid, 2-3 perces kisfilm célja, hogy új formában hívja fel a figyelmet a múzeumra.

– A film nézői időutazáson vehetnek részt Kluge Ferenc főszereplésével, aki végigkalauzolja a látogatókat a műhelyben, így az érdeklődők megismerkedhetnek a kékfestés egyes munkafázisaival – árulta el a szakmai vezető.

Csukárdi Sándor rendező hozzátette, dr. Méri Edinától kapott egy nagyon jó anyagot, amit kicsit rövidíteni kellett és dramatizálni.

– Hogy figyelemfelkeltőbb legyen a film, az inas és a mester végigkísérik az egyes munkafázisokat, amíg elkészül a kékfestő kelme. Örülünk, hogy minket ért a megtiszteltetés, hogy ebben a rövid bemutatófilmben szerepelhetünk – tette hozzá a rendező, aki Kluge Ferenc karakterét formálta a filmben.

Varga András, a Médiacentrum szakmai vezetője elmondta, örömmel vették a felkérését, hogy a múzeumban kisfilmet forgassanak.

– Jól ismerjük Csukárdi Sándort, aki a forgatókönyvet írta és el is játszotta a főszerepet. Mivel egy cég vagyunk a Kékfestő Múzeummal, kiválóan együtt tudtunk dolgozni. A helyszín gyönyörű, a téma jó volt. Korábban már készítettünk egy hasonló filmet az Esterházy-kastélyról is, úgy gondolom, szükség van arra, hogy ilyen filmek szülessenek, aminek megvalósításában mi szívesen segítünk – zárta gondolatát Varga András. 

A forgatókönyvben szerepel még Rózsás Hajnalka, aki Kluge asszonyságot alakítja, Janus Norbert a mester, Nagy Sebestyén az inas és Csonka Anita, aki háttérszerepeket játszik, valamint a múzeum munkatársai is vállaltak szereplést a filmben.

A kisfilm a Kékfestő Múzeum honlapján és közösségi oldalán, illetve a kiállítótéren belül is megtekinthető lesz.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.25.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: