Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Partnerségi megállapodás a gyerekek egészségéért

Haraszti Gábor | 2022.02.24.

A Pápai Tankerületi Központ együttműködési megállapodást kötött a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubbal, melynek értelmében a 2022/2023-as tanévtől három oktatási intézményben magasabb színvonalú és számú labdarúgó-foglalkozások indulnak.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, valamint a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai a következő tanévtől magasabb óraszámban vehetnek részt labdarúgó-foglalkozásokon azzal a céllal, hogy elősegítsék a gyermekek testi-lelki fejlődését, megelőzzék a mozgásszegény életmód kialakulását. A partnerségi megállapodást az érintett egyesületek, iskolák képviselői a Pápai Sport Centrumban írták alá. Az alkalmon Tóth Péter, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club ügyvezetője úgy fogalmazott, az együttműködés a szerződésben szereplő minden félnek remek lehetőségeket kínál, melyeknek középpontjában a gyermekek állnak.

– Az oktatási intézmények a foglalkozásokon keresztül olyan többlettudáshoz juthatnak hozzá, amit edzőink a labdarúgás terén már magukénak tudhatnak. Első és második osztályos tanulók vesznek részt a foglalkozásokon, ez az időszak a mozgástanulás virágkora, amikor a labdás ügyességfejlesztésnek hatalmas szerepe van, még akkor is, ha a későbbiekben nem labdarúgók lesznek.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a csapatsportágak személyiségfejlesztő szerepét emelte ki.

– 2011-ben a Kormány nem véletlenül döntött arról, hogy legyen mindennapos testnevelés. A mai fiatalok jelentős részének ez az egy jelenti a mozgáskultúrához történő kapcsolódását. Hat-hét éves korban alakul ki a gyerekekben az a fizikális váz, ami egész életük során a fizikai tevékenységnél, sportolásnál segíti őket. A csapatsport igazi közösségformáló erő is kell, hogy legyen, hiszen meg kell tanulni a másikért, illetve magukért is küzdeni. A szülők szerepe is nagyon fontos, úgy vélem, minden adott Pápán, hogy ezt az együttműködést jó tartalommal lehessen megtölteni.

Grőber Attila, a PELC elnöke is üdvözölte a döntést, mint mondta, a klubnál nyolc éve tudatos építkezés zajlik, melynek több állomása van.

– Az egyik elem, a létesítmények fejlesztése, ha valaki ránéz azokra a projektekre, melyek az elmúlt években a Perutz-stadion környékén megvalósultak, minden sportszeretőt büszkeséggel tölthet el. A második fontos tényező volt az edzők megfelelő irányú képzése, a harmadik a minél több partner megtalálása, ezt elősegítendő jöhetett létre ez a mostani alkalom is. Az építkezés utolsó fontos eleme Nagy Mihálynak, az utánpótlásklub körzetközpont-vezetőjének aktivitása, amivel ezeket a szerződéseket előkészítette, a célokat megfogalmazta.

Nagy Mihály arról tájékoztatott, hogy a mindennapos testnevelés keretében a heti öt tanóra közül kettőn a PELC edzői lesznek jelen. A szakember kiemelte, az önkormányzat segítségével 2021 nyarától újraindultak az óvodás programok, 12 óvodában tartanak heti rendszerességgel foglalkozásokat, melyeken összesen közel 150-en vesznek részt.

Az esemény zárásaként Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője, Tóth Péter, a PELC ügyvezetője, valamint az érintett iskolák intézményvezetői – Mógor Adrienn, Heizer Zoltánné és Ferenczi Kálmán – aláírásukkal szentesítették a szerződéseket. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: