Gyorsan jött a segítség

103

A pápai körzeti megbízottak gyors reagálásának köszönheti az idős férfi az életét.

A celldömölki vasútállomás forgalmi szolgálattevője értesítette a rendőrséget 2020. október 25-én, délután arról, hogy egy férfi a síneken gyalogol Külsővat irányából Vinár felé.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, egy idős férfi gyalogolt a síneken, vele szemben közlekedett a menetrend szerinti személyvonat. A körzeti megbízottak a férfi irányába futottak, majd mikor a vasúti szerelvény 15 méterre volt a férfitől, utolérték, és a sínről az árokba húzták, elkerülve azt, hogy a vonat elsodorja őt. A férfi elmondása szerint csak haza szeretett volna sétálni, azonban ittas állapota miatt sem a rendőrök kiáltását, sem a vonat kürtjét nem észlelte.

A rendőrök a 71 éves marcalgergelyi férfit a vasútállomáshoz kísérték, ahol az időközben kiértesített közeli hozzátartozójának átadták.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!