Dr. Áldozó Tamás segítséget ajánlott kárpátaljai testvérvárosunknak

613
Visk és Pápa polgármestere a testvérvárosi szerződés aláírásán 2017-ben

Telefonon érdeklődött ma délután az Ukrajnában kialakult helyzetről dr. Áldozó Tamás viski polgármester kollégájától. Hajovic Jaroslavtól, Pápa kárpátaljai testvérvárosának vezetőjétől megtudta, nagy a bizonytalanság az emberek körében és menekültek sokaságának érkezésére számítanak.

– Polgármester úr elmondta, készülnek a Kelet-Ukrajnából várható menekültekre, felmérik az elhelyezésüket biztosító kapacitásaikat. Nemrég kiürítettek egy kórházat, amely most üresen áll, de az épületen kívül tulajdonképpen nem maradt benne semmi, így most felhívást tettek közzé, hogy a helyiek ágyneművel, párnával, takaróval készüljenek, ha be kell fogadni menekülteket.

Más viski ismerősök arról tájékoztatták a pápai városvezetőt, hogy a harci cselekmények elérték Lemberget, ami Kárpátaljához már közeli helynek számít. A helyiek arról is beszámoltak, hogy miután a 18 és 65 év közöttieket behívják katonának, közülük sokan megindultak a magyar határ felé.

Dr. Áldozó Tamástól megtudtuk, segítséget ajánlott viski polgármester kollégájának.

– Egyelőre sem az önkormányzat, sem a kinti magyar közösségek nem kértek segítséget. Azt ajánlottam polgármester úrnak, ha bármire szükségük van, jelezzék, megvizsgáljuk, tudunk-e segíteni benne vagy meghaladja a mi kompetenciánkat, de ha azt érzik, ránk van szükségük, ott leszünk, számíthatnak ránk – közölte hírportálunkkal a városvezető.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!