Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Zsűrizték a tapolcafői fotópályázat alkotásait

Babos Petra | 2022.02.25.

A 745 éves Tapolcafő képekben címmel hirdetett fotópályázatot januárban a Tapolcafői Kertbarátkör Közhasznú Egyesület. Pályázni február 20-ig lehetett, tegnap este a szakemberekből álló zsűri megtekintette a 16 pályázó 69 fényképét.

Somogyi Zoltán, a kertbarátkör elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a kertbarátok hirdetettek már régebben fotópályázatot, ezúttal Tapolcafő természeti szépségeit, épített örökségét szerették volna viszontlátni a felvételeken.

– A versenyből egy pályázót kizártunk, ő csak digitális formában küldte be a felvételt, papír alapon nem. Mi azért kértük, hogy papírképet is küldjenek be, mert kiállítást is szeretnénk a legszebb alkotásokból – tudtuk meg Somogyi Zoltántól, aki hozzátette, a legnépszerűbb téma ezúttal is a tanösvény volt, de nagy örömükre a Döbrésről és a zártkertekből is érkezett felvétel.

A tervek szerint az első három helyezett értékes ajándékutalványban részesül, s ezenkívül még kilenc fotót kiválaszt a zsűri, amelyeket szintén a 2024-es tapolcafői falinaptárba tesznek be.

A zsűri elnöke Horváth Géza fotóművész volt, az ő munkáját Gyurom János természetfotós és Tombor Ágnes amatőr fotós segítette.

Horváth Géza a Médiacentrumnak a képek nézegetése után elmondta, a beérkezett anyag rendkívül vegyes és változatos.

– Sokan a tanösvényt választották témául, a településrészről azonban kicsit kevesebben küldtek be felvételeket. Igyekeztünk úgy kiválasztani a képeket, hogy ne mind a tanösvényről legyen, hanem Tapolcafőről is kerüljenek szép fotók a naptárba. A tanösvény nagyon szép hely, aki azon végigsétál egy fényképezőgéppel, biztosan sok minden megragadja a figyelmét, megtetszik neki, amit aztán lencsevégre is kap – hangsúlyozta a fotóművész, aki hozzátette, ha ő indult volna a versenyen, a csónakot az Örvény-tavon biztosan megörökítette volna, a településrész többi részéről pedig sok apró, szép részletet.

A beérkezett fotókból március 19-én kiállítás nyílik a helyi művelődési házban. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: