Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Teke BL: Német, olasz, szlovák csapatok érkeznek

Haraszti Gábor | 2022.02.25.

Kialakult a teke Bajnokok Ligája legjobb csapatainak mezőnye. Mint ismert, a sportág történetében először adhat otthont Magyarország a rangos sporteseménynek, a férfiak döntőjét Pápán rendezik.

A férfiaknál két német csapat guríthat, miután a német Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé. A Makkai Miklós-tekecsarnokban láthatjuk továbbá a szlovák Podbrezovát és az olasz Neumarkt együttesét is.

– A sportág történetében először mi lehetünk a házigazdák, ez nemcsak öröm, hanem felelősség és küldetés is. Azt várom ettől az eseménytől, hogy közelebb kerül a tekesport az emberekhez, és Európa is felfigyel a magyar pályákra és lehetőségekre – idézi a szövetség közleménye Pintyőke Marcellt, a nemzetközi és a hazai szövetség elnökét.

A nők Győrben, a férfiak pedig Pápán gurítanak április 2-án és 3-án. Az első nap az elődöntőket, a másodikon pedig a helyosztókat, azaz a bronzmeccseket és a döntőket rendezik meg. Több magyar résztvevője is lesz a négyes döntőnek: ott lesz a férfiaknál Kiss Tamás (KK Neumarkt), aki egészen elképesztő, 720 fás eredménnyel szerzett pontot csapatának a negyeddöntőben. Ugyancsak a Neumarkt együttesét erősíti a szerb válogatott Zavarkó Vilmos is.

A szövetség tájékoztatása szerint a nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: