Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ismét Musica Pannonica Reformata

Babos Petra | 2022.02.25.

A Pannonia Reformata Múzeum 2019-ben indította útjára Musica Pannonica Reformata elnevezésű hangversenysorozatát. A négy alkalomból álló klasszikus zenei bérletsorozat jó fogadtatásra lelt, a hazai komolyzenei élet kiválóságai léptek fel, akik hatalmas sikert arattak. A sorozatot Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető, Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész és Parola Csaba egyházzenész, zeneszerző szervezik. A sorozat az idén folytatódik, a koncertek helyszíne idén is az Ótemplom lesz.

Halászné Kapcsándi Szilvia elmondta, 2019-ben szervezték meg először a hangversenybérlet-sorozatot, sajnos a pandémia tavaly és 2020-ban nem tette ezt lehetővé.

– Bízunk abban, hogy mind a négy alkalmat sikerül megtartanunk, hiszen úgy érezzük, a városban és a térségben is szükség van az ilyen jellegű koncertekre. Az volt a tervünk, hogy 2020-ban ezt tovább fejlesztjük, s szerettük volna kiegészíteni Szabadi Vilmos mesterkurzussal, ez azonban nem valósult meg a járvány miatt. Idén a hangversenysorozatot március 19- én 18 órakor Szabadi Vilmos Liszt- és Bartók-díjas hegedűművésszel, Németh-Vékes Erzsébet zongoraművésszel és Karasszon Eszter csellóművésszel indítjuk – hangsúlyozta a múzeum vezetője, aki hozzátette, a sorozatra jövő héttől válthatnak jegyet, illetve bérletet az érdeklődők a Pannonia Reformata Múzeum jegypénztárában.

Németh-Vékes Erzsébet hozzátette, Szabadi Vilmos akár a fémjele is lehetne a koncertsorozatnak, hiszen az ő első pápai hangversenyével indult el a Musica Pannonica Reformata ötlete. Karasszon Eszter is részt vett a koncertsorozat első rendezvényén 2019-ben.

Parola Csaba elmondta, a szervezésnél fontos szempont volt számukra, hogy híres és nemzetközileg is elismert zenészeket hívjanak városukba. A harmadik hangverseny a kóruskultúra erősítését szolgálja, ezért esett a választás a Kántusra – emelte kis Parola Csaba.

– A hangversenysorozat idei első alkalmán duók és triók egyaránt lesznek. A második alkalommal Érdi Tamás látogat el Pápára, a zárókoncerten a Szeged Trombone Ensemble harsonaegyüttest hallhatja a zenebarát közönség – tudtuk meg Németh-Vékes Erzsébettől, aki hozzátette, a vendégművészek mindig nagy örömmel érkeznek az Ótemplomba, hiszen hangulatos, kiváló akusztikájú helyszín.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: