Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ellenzéki kezdeményezés adománygyűjtésre

Pintér-Papp Eszter | 2022.02.25.

– Nagyon sokan élünk Pápán, akiket aggodalommal tölt el az, hogy tegnap Oroszország agressziót hajtott végre Ukrajna ellen. Azt gondoljuk, hogy kötelességünk kifejezni a szolidaritásunkat Ukrajnával és a Kárpátalján élő magyarsággal – mondta ma délutáni rendkívüli sajtótájékoztatóján Grőber Attila, a Jobbik-DK-MSZP-LMP-Párbeszéd-Momentum önkormányzati képviselője, a pártszövetség valamennyi önkormányzati képviselőjének jelenlétében.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, a szolidaritás mértékét az sem csökkenti, hogy néhány éve az ukrán nyelvtörvény rendkívül nehéz helyzetbe hozta az ottani magyarságot. Most Ukrajnának és az ottani magyarságnak segítségre van szüksége, ezért a képviselők azt javasolják, hogy a Városháza falára kerüljön ki Kárpátalja zászlaja is. Javasolják továbbá, hogy az önkormányzat hozzon létre egy számlát, amelyen a pápaiak Kárpátaljának szánt adományait összegyűjtik és erre a számlára az önkormányzat helyezzen el 2 millió forintot. A számlán összegyűlt összeget Pápa város kárpátaljai testvérvárosa, Visk számára juttatnák el, ahonnan célzottan a leginkább rászorulókat támogathatnák.  Ezeket a javaslatokat eljuttatták dr. Áldozó Tamás polgármesterhez is.

Grőber Attila arról is szólt, hogy mivel tudomásuk van arról, hogy polgári kezdeményezések indultak például tartós élelmiszer gyűjtésére, ők maguk nem indítanak adománygyűjtést, hanem csatlakoznak ezekhez a kezdeményezésekhez és erre biztatnak mindenkit, aki segíteni szeretne.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: