Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Farsang a Pegazus Színházban

Babos Petra | 2022.02.26.

A Pegazus Színház társulata 2019-ben farsangozott utoljára, akkor a mohácsi busók voltak a vendégeik. A pandémia miatt 2020-ban és tavaly a nagy sikerű családi program elmaradt, ám idén ismét sikerült megszervezni a népszerű és vidám rendezvényt.

Végh Zsolt igazgató elmondta, az elmúlt két év elsősorban a tervezésről szólt a társulatnál.

– Sosem tudhattuk, mi lesz a következő lépés, ezért nagyon nehéz időszak volt ez számunkra is. Reméljük, most már lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba, s ismét élettel telik meg a teátrumunk. A mai napon a farsang jegyében hívtuk a családokat, a már jól ismert és bevált programokkal.  A gyerekek kézművesjátszóházban alkothattak, játszhattak, majd a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című zenés bábjátékot tekinthették meg. A délelőtt során természetesen farsangi felvonulás is várta az ötletesebbnél ötletesebb jelmezbe öltözött gyerekeket. A felvonulás után tombolasorsolás következett, ahol apró ajándékok találtak gazdára. A Pegazus Farsangon a játékos négypróba sem maradhatott el, ahol kisebbek és nagyobbak egyaránt összemérhették ügyességüket. És ha már farsang, a finom fánk és a tea sem hiányozhatott – tudtuk meg Végh Zsolttól.

– A bérletes sorozatunkra rendkívül büszkék vagyunk. Nem volt könnyű a helyzetünk ennek a szervezésében sem, hiszen a járvány itt is közbeszólt, sokan nem mertek bérletet vásárolni, így idén 3.600 kisgyermek nézi előadásainkat. Nagy örömünkre azonban, elindult a Lázár Ervin Program, amit Magyarország Kormánya és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatott. Ennek keretében a Pápai Tankerületi Központ összes általános iskolájába eljutottunk a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadással. A mese két részből állt össze, A favágó kiskakas és A kiskakas gyémánt félkrajcárja című zenés bábjátékból. Az előadást színpadra írta, tervezte és rendezte Sarkadi Nagy László, a zenét hozzá Kövi Szabolcs szerezte. A szerepeket Császárné Csirmaz Enikő, Kalocsai Veronika és Végh Zsolt játszották. A darabot sok ezer kisgyermek láthatta, ezért úgy gondoltuk, most a farsangon is bemutatjuk a nagyérdeműnek – emelte ki az igazgató, akitől megtudtuk, a bérletes sorozat következő előadása a március 7-én lesz, akkor a Rigócsőr királyt láthatják a gyerekek.

Végh Zsolt elárulta, az idén is lesz mackókiállítás a teátrumban március végén.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: