Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Balatonfüreden szakadt meg a Perutz jó sorozata

Haraszti Gábor | 2022.02.27.

Minden helyzetét elpuskázta, így megszakadt a Perutz FC november 14-e óta íródó veretlenségi szériája. A pápai labdarúgócsapat a harmadosztályú bajnokságban Szabó duplájával maradt alul Balatonfüreden.

A vasárnap délutáni megyei derbit a hazaiak kezdték jobban, hiszen a nyolcadik percben már 1-0-át mutatott az eredményjelző: Nagy Tamás szabálytalansága után szabadrúgáshoz jutott a Füred, a labda mögé Szabó állt, aki a kapu jobb oldalába tekert, 1-0. Negyedóra elteltével közel járt az egyenlítéshez a Perutz, ám Nagy Zalán szögletét Katona a felső lécre csúsztatta. A 22. és a 25. percben is nagy védést mutatott be a hazai portás, aki előbb Hanzl, majd Nagy Zalán lövését hárította. A 38. percben ismét nagyon közel állt a gólhoz a Pápa, Hanzl okos tekerése a bal kapufa mellett centikkel hagyta el a játékteret. Az első félidő utolsó helyzete Farkas Balázs nevéhez fűződik, aki ziccerben léphetett ki, Szigeti lábbal védett. A második félidőben is a pápaiaknál volt többet a labda, az 57. percben egy szép támadás végén Hajnal próbálkozhatott, lövését az egyik védő a gólvonalról vágta ki. Az utolsó percekre ismét felpörögtek az események, előbb Szabó szabadrúgására ért le a pápai kapus, majd Oláh löketét paskolta fölé Erdélyi. A 87. percben egy szöglet után Némethet rúgták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Az ellentámadásból büntetőhöz jutott a Balatonfüred, mivel a játékvezető szerint Szigeti kapus szabálytalanul szerelte a hazaiak támadóját. A tizenegyest Szabó magabiztosan a jobb sarokba lőtte, amivel kialakult a 2-0-s végeredmény

Weitner Ádám: Jól kezdtük a mérkőzést, aztán finoman fogalmazva is egy nagy egyéni hibából, szabadrúgásból hátrányba kerültünk. A bekapott gól után is a mi akaratunk érvényesült, több helyzetünk, ziccerünk is volt, de nem tudtunk egyenlíteni. A második félidőre még motiváltabban jöttünk ki, próbáltuk feltörni a masszív hazai falat. Úgy gondolom, a hajrában nem kaptunk meg egy tizenegyest, sajnálom, hogy így alakult, de megyünk tovább.

Balatonfüredi FC – Perutz FC 2-0 (1-0) Gsz.: Szabó 2

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas D. (Csikós 72.), Szalai, Farkas B. (Meszlényi 46.), Józsa, Katona, Pécseli, Bartha, Szabó (Szogolovszkij 91.), Tamás (Imre 62.) Tóth. Edző: Borgulya István.

Perutz FC: Szigeti – Kalász (Mogyorósi 75.), Zsirai, Bence, Nagy T. – Hanzl, Katona, Nagy Z., Hajnal (Jurik 61.)– Oláh, Márton (Németh 61.). Edző: Weitner Ádám.

A Perutz a következő fordulóban az Andráshidát fogadja.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: