Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Segítség az ukrajnai menekülteknek

Huszár Hajnal | 2022.02.28.

Már él az önkormányzat által nyitott adománygyűjtő bankszámla, tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől ma délután. Mint ismert, a városvezetés ma reggel döntött arról, hogy 1 millió forinttal bankszámlát nyit, az erre érkező további  adományokkal együtt összegyűlő összeget a kárpátaljai Visk településre kívánja eljuttatni.

Az adománygyűjtő számla száma:

KÁRPÁTALJAI TESTVÉRVÁROSUNKÉRT 11748045-15429410-10490000

Ma délutántól már a Munkácsy-iskola sporttelepe mellett, az úgynevezett Forfa épületben kijelölt gyűjtőpont is megkezdte működését. Itt az ESZI munkatársai fogadják a tárgyi adományokat. Azt kérik, azonnal fogyasztható élelmiszereket (konzerveket, vákuumcsomagolt, szeletelt felvágottat stb.), tisztálkodási és higiéniai termékeket, bébiételeket, babapelenkát, ágyneműt, takarót, párnát, törülközőt hozzanak a felajánlók, hiszen az otthonukat elhagyó menekülteknek ezekre lesz leginkább szükségük.

Az adománygyűjtő ponton hétköznap 8-18 óráig fogadják a felajánlásokat. Az önkormányzat azt kéri, aki teheti, önkéntesként segítsen a gyűjtőponton dolgozó ESZI-munkatársaknak az adományok átvételében és rendszerezésében. Önkéntesnek jelentkezni a helyszínen lehet, vagy az alábbi telefonszámon:

Müller Bernadett 06/30/559-5804

Dr. Áldozó Tamás ma kora délután felkereste a gyűjtőpontot, tájékozódott a helyszín kialakításáról és adományt is vitt: készételkonzerveket, bébiételt, papírzsebkendőt, nedves törlőkendőt, paplant, párnát és hozzá ágyneműket. Mint mondta, ezeket Viskre,  Pápa kárpátaljai testvérvárosába fogják eljuttatni, ahol magyarok és ruszinok egyaránt élnek, az adományból minden segítségre szorulónak juttatnak. Hozzátette, ha a Pápára érkező menekülteknek kell segíteni, ezekből az adományokból ők is kapnak.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: