Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

PRaktika – Csodás kosarak készültek

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.01.

Fedeles kosárkák és dekupázs technikával díszített, fonott tálcák készültek a Pannonia Reformata Múzeum PRaktika sorozata kosárfonó tanfolyamának záró hétvégéjén. Dávid Tamás kosárfonómester méltán volt büszke kilenc tanítványára, hiszen nagyon szép alkotások születtek.

A mestertől megtudtuk, az elmúlt évben, a PRaktika sorozatban már tartott egy foglalkozást, aminek nagy sikere volt. Akkor merült fel a négy alkalomból álló tanfolyam ötlete. – Négy alkalom több mint egy, ahhoz azonban kevés, hogy nagyon komolyan belemerüljünk a kosárfonásba, de így is nagyon szép dolgokat tudnak készíteni a résztvevők – mondta mosolyogva Dávid Tamás, aki azt is elárulta, a tanfolyam résztvevői fűzfavesszővel és peddignáddal is dolgoztak a négy alkalom során, és az itt megtanultak segítségével hobbiszinten kisebb tárgyakat önállaóan is elkészíthetnek a későbbiekben, de akár autodidakta módon tovább is fejleszthetik tudásukat.

Benedekné Gosztonyi Hajnalka, a sorozat szervezője a Médiacentrumnak elmondta, a PRaktika sorozatban március 5-én Váczyné Agg Rita bőrműves, április 9-én pedig Bakó Ildikó tojásfestő népi iparművész tart foglalkozást.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: