Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Új tagok a választási bizottságban

Huszár Hajnal | 2022.03.02.


Ma délután ismét ülésezett a Pápa város székhellyel működő 4. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. A testület immár hattagúra bővült, miután újabb két delegált tag is részt vesz a munkában.

– A választási bizottságnak három választott tagja van, akiket a képviselő-testület választott meg – dr. Somogyi Natália, dr. Böröczky Miklós és dr. Varga István -, de a jogerősen nyilvántartásba vett jelöltet állító szervezetek delegálhatnak megbízott tagot a bizottságba – magyarázta érdeklődésünkre dr. Nagy Krisztina, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője.

Dr. Bányai Katalin Erzsébet delegálásáról már korábban hírt adtunk, a mai ülésen pedig két újabb bizottsági tag csatlakozott a munkához.

– Dr. Vándor Csaba a Fidesz-KDNP delegáltja, ő már korábban letette az esküt, de ma vett részt először a bizottság tevékenységében. A Mi Hazánk Mozgalom képviseletében a delegált bizottsági tag Németh György – ismertette az irodavezető.

A testületnek ma hivatalból bírságokról kellett döntenie, hiszen a jogszabály szerint a jelölőszervezetek által kikért, de a február 25-ei határidőig le nem adott ajánlóívek után darabonként 1000 forint bírságot kell kiszabnia.

– Négy szervezettel szemben hozott döntést a bizottság – közölte dr. Somogyi Natália, a választási bizottság elnöke, hangsúlyozva mérlegelési joguk, méltányosság-gyakorlási lehetőségük nem volt ebben az esetben.

Egy ajánlóívet nem adott le határidőre a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd jelölőszervezet, így 1000 forint bírságot kell fizetniük, a Megoldás Mozgalommal szemben négy ajánlóív miatt 4000 forint bírságot róttak ki, a Normális Élet Pártja egy ajánlóívet nem juttatott vissza, ezért 1000 forintot kell fizetniük, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig nyolc le nem adott ajánlóív miatt kapott 8000 ezer forint bírságot – ismertette az elnök.

A választási bizottság hétfőn ülésezik legközelebb, akkor az egyéni választókerületi szavazólap adattartalmának jóváhagyása lesz a feladata.     





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: