Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Felnőtt színházi bérlet, filmvetítés, nőnapi program

Babos Petra | 2022.03.03.

A Jókai Mór Művelődési Központ három programot kínál a közeljövőben az érdeklődőknek. Ezekről Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember és Horváth Dorina szakmai vezető tájékoztatta a Médiacentrumot.

Cseh-Müller Orsolya elmondta, a 2020/2021-es színházi évadban a Veszprémi Petőfi Színház a magyar és világhírű musicalek legjavából állított össze egy olyan előadást, amelyben nem szerepelnek sokan, nincs tánckar.

– A Mozartra várva… című darabot a Voyta-bérletben tekintheti meg a közönség március 6-án 19 órától a JMK színházépületében. Ez egy rendkívül kellemes és vidám utazás lesz a musicalirodalom legszebb darabjaival karöltve. A Petőfi Színház színészei mindenki számára garantálják a minőséget és a jó szórakozást – emelte ki Cseh-Müller Orsolya.

– A felnőtt bérleteinknél a preferált előadásnapunk a szombat, igyekszünk minden bemutatót erre a napra egyeztetni, ennek érdekében mindent elkövetünk. Sajnos, az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy a társulatoknál előnyt élveznek a saját bemutatók, főpróbahetek, mindezek ismeretében tudnak időpontot egyeztetni a vendégjátékokra. A színész- és előadásegyeztetést a koronavírus-járvány miatti bizonytalanság tovább nehezíti, így a hétvégi előadásnapok rendkívül nehezen foglalhatók. Látva a jelenlegi helyzetet és a művészeti titkárok a vidéki vendégjátékok sikeres egyeztetése érdekében tett erőfeszítéseit, nagy örömmel fogadtuk el a vasárnapi, illetve a pénteki játéknapokat – mondta Cseh-Müller Orsolya, aki elárulta, a Válaszfalak című előadás április 8-án, pénteken látható majd a bérlet keretében. 

Horváth Dorinától megtudtuk, a Hattól nyolcig elnevezésű vetítéssorozat hétfőn, 18 órától folytatódik a Lady Bird című filmmel. A programnak a Jókai Mór Művelődési Központ színházterme ad otthont.

– A film egy fiatal lányról szól, s a kamaszkor nehézségeit és hétköznapjait mutatja be. A film mégis olyan, hogy a végén nem tudjuk eldönteni, hogy egy komor vígjátékot vagy egy vicces drámát láttunk. Nemcsak a felnőtteket, hanem a diákokat is várjuk erre a mozira – emelte ki Horváth Dorina, aki hozzáfűzte, a vetítésre a helyszínen, az előadás előtt lehet jegyet váltani. A film után beszélgetésre invitálják a nézőket.

Egy igazi komédia, a stand-up comedy és a klasszikus bohózat keveréke jelenik meg a színpadon március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából, amikor Pindroch Csaba Segítség, megnősültem! című egyszemélyes komédiáját láthatják a színházban.

– Pindroch Csaba úgy nyilatkozik az előadásról, hogy ez egy szerelmi vallomás. Bár vicces helyzeteket mesél el a házasság előtti és utáni időszakról, de ő maga azt mondja, hogy ez egy köszönet a nőknek, a feleségének, s minden asszonynak, aki otthon helyt áll, s kitart a párja mellett. Azt gondolom, ez nemcsak a nőknek lesz egy jó program kedd estére, hanem a férjükkel, párjukkal együtt várjuk őket, hiszen ez a férfiak részéről akár egy szerelmi vallomás lehet a hölgyek irányába – mondta a szakmai vezető.

Az előadás 18 órakor kezdődik. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.26.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2002, 2006

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: