Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Éneklő fiatalok a színpadon

Babos Petra | 2022.03.05.

Filmzenék, musicalek és retró slágerek dallamai csendültek fel ma délután és kora este a Huszár Közösségi Ház előadótermében a Megafon Zenei Egyesület és a Pápai Musical Stúdió juniorjainak közös koncertjén. A két, fiatalokból álló csoport két teltházas koncertet adott, ahol közel húszan léptek színpadra.

Klesitz-Horváth Kinga, a Megafon Zenei Egyesület vezetője köszöntőjében elmondta, a közös koncert ötlete M. Varga Veronikától származik.

– Örömmel fogadtuk a kezdeményezést, hiszen Varga Verával már több éves szakmai kapcsolat és barátság köt össze. Mivel a Megafon és a Pápai Musical Stúdió juniorjai teljesen más műfajban érdekeltek – az előbbi a filmslágereket, musicaleket, utóbbi pedig a retró dallamokat adja elő -,  kiváló ötletnek tartottuk a közös koncertet, mert így egy rendkívül színes műsort tudtunk bemutatni a közönségnek. A közös programmal az is célunk volt, hogy a városunkban könnyűzenével foglalkozó fiatalokat közelebb hozzuk egymáshoz. Sajnos, a megafonosok közül többen is megbetegedtek, így ők ma nem lehettek velünk – tudtuk meg a Megafon Zenei Egyesület vezetőjétől.

M. Varga Veronika a Pápa és Vidéke kérdésére elmondta, a koncert célja az volt, hogy a diákok megismerjék egymást, hallhassák és láthassák egymást a színpadon.

– Amikor az István, a király című rockoperát adtuk elő, akkor a Vadvirág Néptáncegyüttes, a Pápai Musical Stúdió, a Szó és Kép Színpad és az Erkel Kórus együtt állt színpadra, s aztán egy jó közösséggé kovácsolódtak össze. Remélem, a megafonosok és a juniorok is jó közösséggé válnak – emelte ki M. Varga Veronika, aki hozzátette, a Pápai Musical Stúdió soron következő nagy rendezvénye április 24-én lesz.

– Január óta készülünk a gálára, s mellette a juniorokkal a ma estére. Egyetlen főpróbánk volt a megafonosokkal, azonkívül mindenki maga gyakorolt. A közös próbán jól érezték magukat a gyerekek, megtapsolták és segítették is egymást. Örülök, hogy a mai koncert létrejöhetett, s bízom benne, hogy a jövőben is lesz majd hasonló közös fellépésünk – tette hozzá a Pápai Musical Stúdió vezetője.

A kétórás koncerten felcsendültek többek között a Petróleum lámpa, a Nekem a Balaton, a Cha-cha-cha, a Mi vagyunk a világ, a Postakocsi, a Csókkirály, az I love you baby és az Álmodd meg a csodát című dalok. A koncerteket a közönség vastapssal jutalmazta.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: