Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ismét égett a nádas

Babos Petra | 2022.03.07.

Szombaton 0:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben Veszprém megyében is. Az elmúlt hétvégén összesen öt alkalommal avatkoztak be megyénk tűzoltói szabadtéri tüzeseteknél – tájékoztatta a Pápa és Vidékét Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Pénteken harminc hektáron égett a nádas, a száraz, füves terület Csögle külterületén. A celldömölki önkormányzati tűzoltók mellett a pápai és ajkai hivatásos egységek, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. Az egységek a tűzoltógépjárművekkel csak nehezen tudták megközelíteni a helyszínt. A tűzoltók több oldalról vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat mintegy öt óra alatt, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A tűz három szalmabálát is érintett.  Személyi sérülés nem történt – tudtuk meg Csondor Henriettától.

– Hatvan hektáron égett le a nádas Nemesgörzsöny és Magyargencs között, a Marcal folyó partján vasárnap. A pápai és a csornai hivatásos, valamint a pápai és a szanyi önkéntes tűzoltók a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával, több oldalról támadva, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. Az egységek a nehezen járható részeket mocsárjáróval közelítették meg. Az oltás közel hat órán át tartott, hét járművel összesen huszonöten dolgoztak a lángok elfojtásán – tájékoztatott a szóvivő, aki ismételten felhívta a lakosság figyelmét, hogy az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan ügyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányterméket ne dobjanak el, illetve azokat minden esetben oltsák el. A tűzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely – az okozott károk megtérítésén felül – az előidézett káresettől függően húszezer forinttól hárommillió forintig terjedhet – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: