Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Várják a jelentkezőket az ünnepi elmeroppantó játékra

Babos Petra | 2022.03.07.

A Pannonia Reformata Kávézó az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára történelmi társasjátékozást szervez, melyre 4-5 fős csapatok jelentkezését várják.  Az ingyenes „kvízropogtató elmeforradalomra” március 10-ig lehet jelentkezni elektronikus úton vagy személyesen a Pannonia Reformata Múzeumban vagy a kávézóban.

Csukárdi Sándor játékmester elmondta, a lépegetős játék activity-s elemeket tartalmaz.

– Ez az én saját szellemi termékem, annak idején színjátszós partikra készítettem, s közben bővítettem, rákerült az ünnepi tematika. A játék időtartama körülbelül 150 perc. A szabályok egyszerűek, ahogy március 15-én zajlottak az események, úgy kronológiailag követi azt a játék is. A gyülekező, a start a Pilvax Kávéházban lesz, itt olyan kérdéseket kapnak a csapatok, amelyek ezzel a helyszínnel kapcsolatosak. A résztvevők kétféle kérdést kérhetnek, a könnyűt és a nehezebbet. Ha a könnyűre jól válaszolnak, akkor egy mezőt lépnek előre, ha a nehéz kérdésre adnak jó választ, akkor pedig kettőt ugranak előre, vagyis egyből az egyetemre, a következő állomásra lépnek – hívta fel a figyelmet Csukárdi Sándor, aki hozzátette, elsősorban középiskolás csapatokat vagy családokat várnak a játékra.

– A játék főként a középiskolai tudásra épül és az általános műveltségi ismeret is szükséges. Vannak mókás feladatok, de a gyorsaság és a jó taktika is számít – fűzte hozzá a játékmester.

A játék helyszíne a Pannonia Reformata Múzeum recepciója lesz március 14-én, 14 órától.

 A legjobbak jutalomban részesülnek.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: