Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dákai fejlesztések

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.09.

Dáka az elmúlt időszakban látványosan fejlődik, ami részben helyi összefogásnak, részben a Magyar Falu Program pályázati lehetőségeinek köszönhető. Több más beruházás mellett a közelmúltban megújultak a Községháza belső terei. A megújult épületet az elmúlt szombaton adta át dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Nagy Norbert polgármester.

Az ünnepi alkalmon a polgármester elmondta, két évvel ezelőtt dolgozták ki azt a fejlesztési tervet, melynek alapján lépésről lépésre építkezik az önkormányzat. A projektek egy része önerőből és társadalmi munkával valósul meg. Így megkezdődött egy szabadidőpark kialakítása, tetőcserét végeztek a polgármesteri hivatal épületén, kiépítették a karácsonyi világítást, emellett komoly eszközbeszerzés is megvalósult, vásároltak egy terepjárót, mely a karbantartási tevékenységet segíti.

-Mindezekkel együtt – tekintettel közületeink állapotára – hamar nyilvánvalóvá vált, hogy kormányzati segítség nélkül érdemi fejlesztéseket nem tudunk véghez vinni. A Magyar Falu Programnak köszönhetően hamarosan jelentős arculati változás következik be községünkben, valamint a pályázati forrásból beszerzett falubuszra alapozva kiépülhetett falugondnoki szolgálatunk is. Bátran mondhatjuk, hogy a Magyar Falu Program nyertesei közé tartozunk – hangsúlyozta dr. Nagy Norbert, majd elmondta, a Polgármesteri hivatal belső felújítása című projekt során kialakítottak egy falugondnoki irodát, átalakították a tárgyalót és a mosdót is. Szintén a Magyar Falu Program keretei közt újítják fel az orvosi rendelőt és a ravatalozót, kialakítanak egy új közterületi játszóteret, emellett rövidesen megérkeznek új kommunális eszközeik is.  Dr. Kovács Zoltán hangsúlyozta, amíg nem indult el a Modern Települések Program és annak egyik legfontosabb eleme, a Magyar Falu Program, sokkal nehezebb helyzetben voltak a kistelepülések, amelyek kevés gazdasági erővel rendelkeznek, így nincsenek olyan bevételeik, amelyekből komoly fejlesztéseket, beruházásokat lehet megvalósítani. A Magyar Falu Program segít a városokkal szembeni versenyhátrány leküzdésében, így a települések lakosság megtartó ereje növekedhet, mindezt erősítik a családtámogatási intézkedések is – hangsúlyozta a képviselő, aki gratulált Dáka fejlődéséhez. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: