Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az alapellátásban továbbra is kötelező a maszkviselés

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.09.

A Kormány nemrég feloldotta a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések jelentős részét, azonban az egészségügy és a szociális ellátás területén több helyen is érvényben maradt a kötelező maszkviselés. Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője ezzel összefüggésben arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy az alapellátási rendelőkben továbbra is kötelező a maszkviselés.

– A korlátozások feloldása bizonyos tekintetben minket is érintett, például a fogászati ellátásban eltörölték a PCR, illetve az antigén tesztekre vonatkozó előírásokat, tehát az invazív beavatkozások ezen vizsgálatok elvégzése nélkül igénybe vehetők – mondta az intézményvezető, aki azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a maszkviselési kötelezettség továbbra is érvényben van a fogorvosi, gyermek háziorvosi, gyermekorvosi rendelőkben és a védőnői tanácsadókban. Emellett azt is kérik, hogy belépéskor mindenki használja a kihelyezett kézfertőtlenítőket.

Ujváry Hajnalka hangsúlyozta, az elmúlt időszakban többször is előfordult, hogy megbetegedtek az orvosok, ezért át kellett alakítani a rendeléseket, adott esetben összevont rendelések voltak. Ezekről az intézmény Facebook-oldalán minden esetben tájékoztatják a betegeket. Az intézményvezető azt tanácsolja, hogy a továbbiakban is éljenek az előjegyzés lehetőségével. Mint mondta, tisztában van azzal, hogy sokszor nehéz a rendelőket telefonon elérni, hiszen nagyon sok a beteg, de sokkal egyszerűbb, ha időpontra érkeznek a rendelőbe, mint ha 1,5-2 órát kell várakozniuk. A maszkviselésnek ezért is nagy a jelentősége, hiszen nem csak a koronavírus terjedését akadályozza meg, de egyéb felsőlégúti fertőzések ellen is véd.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: