Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Dániel András író lesz a könyvtár vendége

Babos Petra | 2022.03.09.

„Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova…” – olvasható a Kufli-történetek ajánlójában.

Polovitzerné Antal Mónika, a Jókai Mór Városi Könyvtár szakmai vezetője szeretettel invitál mindenkit március 12-én, szombaton 14 órára a bibliotékába, ahol Dániel András író, illusztrátor tart interaktív izgalmas programot gyerekeknek.

– Dániel András kezdetben elismert kortárs festő volt, majd grafikai munkái megjelentek magazinok, plakátok, könyvborítók oldalain. Gyermekkönyvíróként először megírta a Matild és Margarétát, majd a Kicsibácsi és Kicsinéni című könyveket. Az átütő sikert gyermekkönyves pályafutásában bizony a Kuflik hozták meg. A szereplő hét fura lényt nem lehet nem szeretni – emelte ki a szakmai vezető, majd hozzátette, groteszk képeket és abszurd poénokat tartalmazó Kufli-könyvek olvasása közben a szülők sem unatkoznak, sőt mi több, szétnevetik magukat, élvezik ők is a mesét, a gyerekek pedig pontosan értik ezeket a poénokat.

– Az óriási közönségsikernek köszönhetően a Kuflik a mozivászonra kerültek, majd meghódították a játékpiacot is. Azt pedig, hogy a Kuflik nem csak népszerű, de minőségi sorozat is, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Kuflik és az elveszett folt 2021-ben meghozta Dániel Andrásnak az Év Gyermekkönyv Írója díjat – tudtuk meg Polovizterné Antal Mónikától.

A program végén a szerző dedikálja a könyveket.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: