Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jelentős mennyiségű adományt gyűjtött a Pápai Szakképzési Centrum

Babos Petra | 2022.03.10.

Ukrajnában, Kárpátalján nemcsak felnőttek, de gyerekek és idős emberek is nagy veszélybe kerültek, ami miatt kénytelenek voltak szinte mindenüket hátra hagyni, elmenekülni az otthonukból, ezért a határon már átért menekültek számára minden segítség sokat jelent. Nők, gyermekek, idős emberek várják kiszolgáltatott helyzetben sorsuk jobbra fordulását. A Pápai Szakképzési Centrum is segíteni szeretett volna a háború elől menekülőknek, ezért adománygyűjtő akciót hirdetett az intézményeikben – tájékoztatta a Pápa és Vidékét Berta Ildikó főigazgató, aki elmondta, kezdeményezésére minden, a centrumhoz tartó iskolájuk (Pápán, Várpalotán, Zircen és Sümegen) igazgatója, oktatója, dolgozója és diákja egy emberként csatlakozott az adománygyűjtő felhíváshoz.

– A centrum központi szervezetében, az iskolákban – az igazgatók által kijelölt a gyűjtőpontokon – adhatták le felajánlásaikat az adományozók. Az Észak-Kelet Magyarországi Régióban a Kisvárdai Szakképzési Centrummal vettük fel a kapcsolatot – a középirányító szervünk, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal biztató egyetértésével. A helyi önkormányzatok és a kisvárdai centrumvezetők egyeztetése alapján megkaptuk azt a listát, amelyből kiderült, milyen használati eszközökre, élelmiszerekre, tisztálkodószerekre, illetve milyen egyéb termékekre van szükségük a rászorulóknak az elkövetkezendő időben. Centrumunk ez alapján kezdte meg az adománygyűjtést. A pénzadományokat a listán szereplő cikkek vásárlására fordítjuk, és azokat eljuttatjuk a Kisvárdai SZC iskoláiba, Fehérgyarmatra és Záhonyba az elszállásolt menekültek számára – emelte ki a főigazgató.

-Az adományokat 2022. március 7-én az esti órákig lehetett leadni. Az összefogás eredményeként igen jelentős mennyiségű adományt tudtunk az érintettek részére küldeni: a háztartási gépeken keresztül egészen a gyerekjátékokig, minden, amire ebben a nehéz helyzetben szükség lehet, célirányosan az igényekhez igazítva. Az összegyűlt adománynak az érintettekhez való eljuttatásáról a Pápai Szakképzési Centrum vezetősége – főigazgatója és kancellárja – gondoskodott, a főigazgató személyes jelenléte és kísérete mellett. Az iskolák képviselőjeként a Pápai SZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Hajdu István is részt vett az adományok átadásán. A szállítás egy bérelt teherautóval, valamint az iskolai kisbuszokkal történtek. Az adományt a Kisvárdai SZC mellett Sonkádra, az egyik központi elosztóhelyre szállítottuk – mondta a főigazgató.

Berta Ildikó végül köszönetét fejezte ki az igazgatókollégáinak, az iskolák dolgozóinak, partnereiknek, a tanulóknak és családtagjaiknak, valamint a centrum munkatársainak, hogy nemcsak a közösségi médiákon keresztül fejezték ki együttérzésüket a nehéz helyzetbe került emberekkel szemben, hanem tetteikkel is megmutatták segíteni akarásukat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: