Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A hölgyeket köszöntötte a nyugdíjas-egyesület

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.10.

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületénél három évtizedes hagyomány, hogy március 8-a környékén nőnapi rendezvényt szerveznek, ahol virággal és műsorral köszöntik a hölgyeket. Az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt nem tudták megszervezni a programot, ma azonban már a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében találkozhattak az egyesület tagjai.

Baán Évától, az egyesület elnökétől megtudtuk, a rendezvény előtt tartották tisztújító közgyűlésüket, ahol a tagság ismét bizalmat szavazott a korábbi elnökségnek.

A nőnapi rendezvényen Csukárdi Tibor szavalt nőnapi köszöntőt a hölgyeknek, majd Baán Éva köszöntötte a megjelenteket, köztük meghívott vendégeiket, dr. Áldozó Tamás polgármestert, Unger Tamás alpolgármestert, a nyugdíjas-egyesület partnerintézményeit és az egyesülettel kapcsolatban álló civil szervezetek vezetőit. Baán Éva tolmácsolta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő üdvözlő szavait, aki azért nem lehetett jelen a rendezvényen, mert fontos parlamenti elfoglaltsága volt.

Dr. Áldozó Tamás ünnepi köszöntőjében köszönetet mondott a nyugdíjas-egyesület tagjainak azért, hogy a városi rendezvények lebonyolításában rendszeresen segédkeznek, közreműködnek és azért is, hogy a menekültek számára beérkező adományok rendszerezésében is segítséget nyújtanak. A városvezető a nőnap kapcsán rámutatott, a mai napon hölgy köztársasági elnöke lett az országnak és Mária Terézia óta nem fordult elő, hogy nő állt volna az ország élén. Abban az időben jelentős fejlődés történt a városban, akkor épült vagy kezdett épülni szinte minden, ami szép, amit megmutatunk egy ide látogatónak, amire büszkék vagyunk. – Ha ezt jelenti a városnak egy hölgy államfő, akkor hadd higgyünk abban, hogy bevonzzuk a karmát, ismét velünk van a sors és legalább ilyen termékeny idők következnek – mondta a polgármester. Dr. Áldozó Tamás a hölgyekhez szólva kiemelte, a férfiak életében a nő sokféle minőségében jelen van. Jelen van nagyszülőként, édesanyaként, házastársként, gyermekként, rokonként és még sokféle minőségben. Ebben a hihetetlen sokféleségben mégis van valami közös, egy „ős nő”, ami minden hölgyben tetten érhető és minden férfire hatással van és ami nélkül a férfiak élete egészen másként alakulna.     

A köszöntőket követően a Győri Harmonika Egyesület Akkordeon Harmonika Zenekara szórakoztatta a megjelenteket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: