Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kormányzati intézkedések üzemanyagügyben

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.10.

A Kormány kitart a benzinárstop mellett – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter percekkel ezelőtt a rendkívüli Kormányinfón, majd arról szólt, a Kormány a MOL-lal egyeztetve három döntést hozott a benzinárstop fenntartásának biztosítása érdekében. Az első intézkedés, hogy a 3,5 tonna feletti külföldi, illetve a 7,5 tonna feletti magyar rendszámú gépjárművek ezentúl csak a nagynyomású kútfejeknél vásárolhatnak üzemanyagot, és ezeken a helyeken piaci áron vásárolhatnak üzemanyagot. A többi gépkocsi esetében marad a 480 forintos üzemanyagár. A rendelkezés alól a mezőgazdasági erőgépek kivételt jelentenek. Ennek az intézkedésnek az üzleti érdekű benzinturizmus visszaszorítása a célja.

A másik intézkedés, hogy a Kormány 20 forinttal csökkenti az üzemanyagok jövedéki adóját.

A Kormány emellett utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt minden olyan esetben, amikor a rémhírkeltés törvényi tényállása megvalósul, indítson eljárást azokkal szemben, akik valótlanul az üzemanyagellátás leállásáról közölnek információkat, illetve azok ellen is induljon eljárás, akik nem üzemanyag szállítására alkalmas tárolókba töltenek üzemanyagot, ezzel veszélyeztetve saját és mások testi épségét.

A rendelet ma 22 órakor lép hatályba. A MOL feladata, hogy az ellátás biztonságát garantálja, erről már Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója beszélt, aki hangsúlyozta, az üzemanyagturizmus és a pánikvásárlás okozta az elmúlt napok fennakadásait. A MOL néhány nap türelmet kér az autósoktól, az intézkedések következtében ennyi idő alatt helyreállhat az ellátás zavartalansága.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: