Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Márki-Zay Péter utcafóruma

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.11.

Ma délután a Fő téren tartott utcafórumot Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltje és Grőber Attila országgyűlésiképviselő-jelölt.

Grőber Attila a rendezvényen úgy fogalmazott, hazánkban jelenleg fordított reformkor zajlik és szükség van a nemzet újraegyesítésére. Beszédében az is elhangzott, nem lehet úgy szeretni hazánkat, hogy ne éreznénk szeretetet, tiszteletet a benne élők iránt. Grőber Attila arról is szólt, hogy választási győzelmük esetén visszaállítják a sajtó szabadságát, egységesen hozzáférhetővé teszik az egészségügyi ellátást, az oktatás középpontjába a gondolkodásra nevelést állítják, támogatják a családokat, az időseket és odafigyelnek a fiatalokra, zöld és európai Magyarországot teremtenek.

Márki-Zay Péter beszédének kezdetén kiemelte, ő egy másik város, Hódmezővásárhely polgármestere, mely korábban mindig fideszes vezetés alatt állt, és ő négy évvel ezelőtt függetlenként, de több párt támogatásával – sokak által esélytelennek tartva – nyerni tudott. Ezután az ellenzéki előválasztásról szólt, ahol sokan szintén esélytelennek tartották és mégis nyert. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta, hogy 2010-ig a Fideszre szavazott, korábban még kampányolt is barátai körében a Fidesz mellett, most azonban mindent megtesz azért, hogy a Fidesz ne nyerje meg a választást. Márki-Zay Péter később magát „kiábrándult fideszesnek” nevezte, majd hangsúlyozta, az összefogásnak, egymás elfogadásának nagy ereje van.

A kampány során a személyét ért támadásokkal kapcsolatban a miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott, bárki állna most a helyén, ezekkel a vádakkal, ahogy fogalmazott, „gonoszságokkal” kellene szembenéznie. Az ellenzéki összefogás programja valójában az, hogy Magyarország tisztességes, becsületes európai ország legyen. – Mi a háborúval szemben a békét, a hazugsággal szemben az igazságot, a lopással szemben a tisztességet hirdetjük. Mi Putyinnal szemben Brüsszelt, Európát választottuk. Arra kérem önöket, április 3-án önök is egy európai, emelkedő Magyarországra szavazzanak – mondta Márki-Zay Péter, majd úgy fogalmazott, sokan sokat dolgoztak azért, hogy a programjuk, mely véleménye szerint felelős ígéreteket tartalmaz, összeálljon. A miniszterelnök-jelölt hosszasan sorolta a Hódmezővásárhely polgármestereként elért eredményeit, ezt követően az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról beszélt és felsorolta, hogy választási győzelmük esetén milyen összegű uniós támogatásokra, összességében több tízezer milliárd euróra számít, első ígéretükként említette, hogy számíthatnak az unió támogatására. Ezután elszámoltatást, a korrupció felszámolását, hatékony átszervezést ígért. Az ígéretek közt elhangzott még többek közt a minimálbér adómentessé tétele, a nyugdíjak svájci indexálás szerinti emelése, rugalmas nyugdíjba vonulás, a fegyveres testületek tagjainak kedvezményes nyugdíjba vonulása, önálló határőrség felállítása, falurendőri program bevezetése, a munkavállalói jogok helyreállítása, bérlakásprogram indítása, az önkormányzatiság helyreállítása, a pedagógusok fizetésemelése, a digitális tananyag bevezetése és önálló egészségügyi minisztérium kialakítása is.

Márki-Zay Péter beszéde végén arra kérte a hallgatóságot, kampányoljanak mellettük ismeretségi körükben és csatlakozzanak március 15-én, Budapesten az ellenzéki nagygyűléshez, melyre ingyenes autóbuszokat indítanak.      





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: