Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Értékes három pontot szerzett idegenben a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2022.03.13.

Kalász Milán és Németh Bence találatával 1-0-ról fordítva 2-1-es győzelmet aratott az NB III-as labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Perutz FC. A pápaiak idei első idegenbeli sikerüket Kaposváron szerezték.

Kaposvári Rákóczi – Perutz FC 1-2 (1-1) Gsz.: Grabarics ill. Kalász, Németh

Idei első idegenbeli találkozóján Balatonfüreden alulmaradt a Perutz, a pápaiak arra készültek, hogy nehézségeik ellenére pontokkal térnek haza Kaposvárról. Ebben Weitner Ádám vezetőedző Bence, Hajnal, Szilágyi és Oláh játékára sem számíthatott.

Pápai szempontból nem alakult jól az első harminc perc, hiszen a hazaiak akarata érvényesült, folyamatosan a vendégek térfelén folyt a játék. A kaposvári nyomás a hetedik percben érett góllá, egy labdavesztés után Grabaricshoz került a labda, bal lábas lövése a bal kapufát érintve került a gólvonal mögé, 1-0. Az első fél órában nem volt dolga Pogacsics kapusnak, hiszen Zsirai fejese és Nagy Zalán lövése sem volt komoly lehetőség. A 42. percben mégis sikerült az egyenlítés: Nagy Tamás beadása okozott kavarodást az ötösnél, a hazaiak nem tudtak felszabadítani, a labda Kalász elé pattant, aki a kapu jobb oldalába bombázott, 1-1. Szünet után teljesen más mentalitásban jött ki a folytatásra a Perutz, aminek kis híján hat perc után gól lett a jutalma: egy jobb oldali támadásnál Nagy Zalán elé került a játékszer, akinek lövését Pogacsics bravúrral kiütötte. A 76. percben megszerezték a vezetést a fehér mezesek, Nagy Zalán szabadrúgását Németh csúsztatta a kapuba, 1-2. A 86. percben a kaposváriak dolgozták ki a meccs utolsó lehetőségét, ám Gál fejesét Dénes bravúrral kitolta a jobb felsőből.

Weitner Ádám: Nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben látottak miatt mérges voltam a szünetben, mert nem nyújtottuk azt a játékot, amit szerettem volna. Nehéz volt a pálya talaja és meghatározó játékosokat kellett nélkülöznöm, épp ezért nagy fegyverténynek tartom, hogy a második játékrészben meg tudtuk fordítani az állást, ami annak volt köszönhető, hogy mentálisan és játékban is feljavultunk, elkezdtünk vállalkozni. Jó csapat a Kaposvár, idén még nem kapott ki, de egy férfias küzdelemben értékes idegenbeli győzelmet arattunk. Külön szeretnék gratulálni Kalász Milánnak, aki góllal tette emlékezetessé kislánya, Olívia születését.

Kaposvári Rákóczi: Pogacsics – Lakatos, Pintér (Zólyomi 74.), Bíró (Borbély 91.), Mayer, Grabarics (Kondor 74.), Ekker (Vladul 46.), Czuczi, Kálmán (Orsós 80.), Gál, Böndi. Edző: Nagy Tamás.

Perutz FC: Dénes – Molnár, Zsirai, Németh, Nagy T. – Katona, Iványi, Nagy Z. (Mogyorósi 89.), Kalász – Márton (Jurik 65.), Hanzl. Edző: Weitner Ádám.

A pápaiak március 20-án 16 órai kezdéssel a BVSC-Zugló együttesét látják vendégül. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: