Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Társasjáték az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján

Babos Petra | 2022.03.14.

Izgalmas társasjátékozásra hívták az érdeklődőket ma délután a Pannonia Reformata Múzeum recepciójára. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából meghirdetett történelmi társasjátékozásra három csapat jelentkezett. A „kvízropogtató elmeforradalom” című játékot Csukárdi Sándor állította össze.

A játékosok egy képzeletbeli játéktáblán haladtak végig. A Pilvax kávéházból indultak, itt húzták ki az első feladatot. Minden állomás három mezőből állt, más-más, különböző nehézségű feladat várt a csapatokra. Ha kockáztattak a résztvevők, nehezebb feladatot kaptak, ha nem, akkor könnyebbet. Ha a nehezebb feladatot választották – egyből a következő állomásra léphettek, ha a könnyebbet, akkor csak mezőnként haladhattak, de ez volt a biztosabb. A feladat, kérdés mindig az adott állomáshoz – Pilvax, egyetem, Landerer és Heckenast Nyomda, Nemzeti Múzeum, Helytartótanács, börtön és a cél, a Nemzeti Színház – kapcsolódott. A játék során nemcsak tudásra, hanem  szerencsére is szükség volt a győzelemhez.

Füstös Gáborné múzeumi munkatárs a játék kapcsán elmondta, a Pannonia Reformata Múzeumban mindig nagyon fontosnak tartották, hogy a nemzeti ünnepez kapcsolódóan különböző programokkal várják az érdeklődőket. Idén egy könnyedebb műfajt választottak, így esett a választás a kvízjátékra. Több csapat is jelentkezett a játékra, de különböző okok miatt néhányan visszamondták a programot – tudtuk meg Füstös Gábornétól, aki hozzátette, a feladatok változatosak, izgalmasak voltak, a csapatok jól vették az akadályokat.

A Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolájából két csapat is jelentkezett. Györke-Horváth Tünde történelemoktató elmondta, a verseny nagyon jó és játékos volt.

– A legjobban a 12 ponttal kapcsolatos feladat tetszett, hiszen úgy éreztem, azon feladvány állt a diákokhoz talán a legközelebb. Az, hogy a Nemzeti dal versrészleteit felismerjék több nyelven, nehezebben ment a tanulóknak, de ettől függetlenül jól érezték magukat a diákjaink – tudtuk meg a történelemoktatótól.

Az izgalmas Kávéházi kvízropogtató elmeforradalomban a „csatát” végül a Buti család nyerte.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: