Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Borbély András három éremmel zárta a Budapest Darts Opent

Haraszti Gábor | 2022.03.16.

Két arany- és egy ezüstéremmel tért haza a Budapest Darts Openről Borbély András, a Holdkő Darts Club versenyzője, aki az ifjúságiak és a felnőttek között is döntőbe jutott.

A Magyar Dartsszövetség megmérettetésének első, szombati napján az úgynevezett classic versenyen a pápaiak játékosa az ifik között mindenkit maga mögé utasított, a felnőttek között pedig a 32 között búcsúzott. Másnap a masters versennyel zárult az open, ahol a szombati, classic tornához hasonlóan ismét kiváló pápai eredmények születtek. Az ifjúságiaknál 22-en, a felnőttek között 162-en léptek tábla elé. A pápaiak tehetsége mindkét kategóriában egészen a fináléig menetelt. Az ifiknél a döntő végeredménye abszolút meglepetésnek számított, miután az esélyesebbnek tartott Andrást legyőzte Papp Rajmund, így ezüstérmes lett, a 16 éves játékos a felnőtt döntőben is megmérette magát, és megverte a 31 éves, jóval rutinosabb Végső Jánost, aki több PDC European Tour-versenyen is szerepelt már az elmúlt években.

– Nagyon megterhelő volt ez a két nap fizikailag és mentálisan is. Főleg a második, hiszen egymást követték a versenyeim, mivel a juniorok és a felnőttek között is sikerült a döntőig jutnom. Tudtam, hogy az elvesztett ifi döntőn túl kell lépnem, mert következik még egy fontos mérkőzés. Úgy érzem, ez sikerült. Nagyon élveztem a felnőtt finálét, izgalmas volt végig az összecsapás. Legközelebb a válogatottal Bécsbe utazunk a WDF Youth Challengerre, amely háromnapos nemzetközi verseny lesz, utána meglátjuk, milyen eseményeken állok tábla elé a szezonban – nyilatkozta a szövetségnek a fiatal pápai tehetség a versenynap végén.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A magyar Berry White…

    Április utolsó hétvégéjén (ápr. 27.) a magyar...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: