Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hajnalban indul az első segélyszállítmány Viskre

Huszár Hajnal | 2022.03.16.

Holnap hajnalban megindul az első pápai segélyszállítmány kárpátaljai testvérvárosunkba, Viskre. A szállítmányt dr. Áldozó Tamás polgármester viszi el egy önkéntes segítőjével.

Nem sokkal ezelőtt rakták meg a kisteherautót adománnyal a Fiumei utcai adománygyűjtő ponton, a munkában a városvezetőt az ESZI munkatársai és a Teuton Lovagrend magyarországi tagjai, illetve önkéntesek segítették.

A polgármester felidézte, néhány napja még arra készültek, hogy a viski polgármester kérésére bojlert és aggregátort kell eljuttatni a kárpátaljai településre, s ezt a Katolikus Karitász szállítmányával viszik, ki azóta azonban változott a helyzet és ő maga indul útnak.

– Rendszeresen egyeztetünk Hajovic Jaroslav polgármester úrral, úgy tűnik, a korábban kért eszközöket sikerült beszerezniük, azonban a menekülttábornak berendezett viski kórházépületben sok mindenre szükségük van még, mi most kérésének megfelelően ezekből állítottuk össze az adományt.

Ágyak, mikrohullámú sütők, tűzhely, hűtőszekrény, fagyasztóláda, televízió – ilyen berendezési tárgyakat kért a viski polgármester, így ezeket megvásárolták az önkormányzat által nyitott adománygyűjtő bankszámlán összegyűlt pénzadományból, és ezeket viszik a testvérvárosba. A szállítmány értéke körülbelül 800 ezer forint. Ami szabad hely pedig még maradt a kisteherautón, azt az adományponton összegyűlt élelmiszerekkel, tisztálkodási szerekkel, bébiételekkel és takarókkal töltötték meg.

Az szállítmány útnak indításáról a közösségi médiából értesült Szijártó László atya, aki szintén tagja a lovagrendnek, így egyértelmű volt számára, hogy jön a hívó szóra és segít az autó megrakásában. A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatójaként ő is aktívan részt vesz szervezetével a háború elől menekültek számára zajló gyűjtésben, mint mondta, mindenütt egy emberként nyújtanak segítséget a magyarok, az általuk összegyűjtött adományt részben a magyar-ukrán határhoz, magyar településekre viszik, hogy segítsék a hazánkba érkezett menekülteket, részben pedig már a központi raktárukba szállítják a hatalmas mennyiségű felajánlást. A Katolikus Karitász azonban már több szállítmányt is vitt Kárpátaljára, főként a Munkácson működő karitászszervezetnek, így László atyától tudjuk, hogy az adományok eddig biztonságban eljutottak a célhelyre.

– Azt mondhatjuk, Istennek hála, az eddigi adományok biztonságosan eljutottak a kárpátaljai településekre, bízunk abban, hogy ez így is fog maradni – mondta, utalva arra, hogy reméli, hogy a pápaiak felajánlásaiból összeállt szállítmány is rendben megérkezik Viskre.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: