Formagyakorlatban és küzdelemben is érmeket szereztek

526
Fotó: Hét Csillag Egyesület

A Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség országos bajnokságán összesen nyolc érmet szereztek a Hét Csillag Egyesület versenyzői.

A Fejér megyei Martonvásáron 19 egyesület harcosainak részvételével rendezték a szövetség országos bajnokságának első fordulóját, ahol a pápaiak küzdelemben és formagyakorlatban is megmérették magukat. A pápai iskola képviseletében összesen nyolcan álltak szőnyegre.

– A vírushelyzet miatt szigorú óvintézkedések mellett rendezték a bajnokságot, ahol küzdelemben három korosztályban light és full kontaktban is volt pápai induló – tudtuk meg Pintér Pétertől, az egyesület elnökétől. – Gyerek korcsoportban Fülep Krisztián első versenyén harmadik helyen végzett, a serdülőknél -60 kilogrammban Horváth Gergő második, Szabó Dávid negyedik lett. A felnőttek között Podányi Márton kevéssel veszítette el a döntőt, míg a -90 kilogrammosok mezőnyében full kontaktban Tóth Bálint minden meccsét hozta, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Tradicionális pusztakezes, rövid- és hosszúfegyveres, valamint csoportos küzdelmi formagyakorlatban is születtek pápai dobogós eredmények.

– Horváth Gergő tradicionális rövidfegyverben országos bajnoki címet szerzett, hosszúfegyverben valamint csoportos küzdelmi formában egyaránt második, ugyanitt Szabó Dávid negyedik lett, sőt Gergő pusztakezes formagyakorlatban kevéssel maradt le a dobogóról – folytatta Pintér Péter. – Kiss Máté hosszúfegyverben negyedik lett a rangsorban, Horváth Gergővel együtt a csoportos küzdelmi formában a második helyet hozták el. Elégedett vagyok a versennyel, bizakodva tekintünk a folytatás elé.

A versenyzők felkészítője hozzátette, az országos bajnokság második fordulóját november 28-án rendezik a martonvásári sportcsarnokban, az esemény különlegessége az lesz, hogy a két fordulón összegyűjtött pontok alapján a magyar bajnoki címek is ezen a versenyen találnak gazdára. Aki szeretne csatlakozni és kipróbálni magát a Hét Csillag Egyesület küzdelmi edzésein az most megteheti. Az edzésekről bővebb információ a 70/244-4734-es telefonszámon kapható. A küzdelmi versenyzői edzések a 12 év felettiek számára szerdán 18.00-19.30 és szombaton 9.30-11.00 között vannak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!