Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

A Gyurátz és a Munkácsy nyerte a városi kosárlabda diákolimpiát

Haraszti Gábor | 2022.03.18.

A III. és IV. korcsoportos fiúknál a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, a lányoknál a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapatai jutottak a kosárlabda diákolimpia megyei döntőjébe.

Két versenynapon bonyolították le a bajnokságokat, melyeknek tétje az volt, mely iskolák képviselhetik városunkat a megyei porondon. A mérkőzések helyszíne a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tornaterme volt, ahol a fiúknál mindkét korosztályban a Gyurátz bizonyult a legjobbnak. Testnevelőjük és felkészítőjük, Hajas Ildikó elmondta, a kisebbeknél nem volt kérdés az elsőségük, a nagyobbaknál viszont a Munkácsy ellen megizzadtak a döntőben.

– A Munkácsy – legyen szó bármilyen sportágról – mindig erős csapat, úgyhogy számítottam rá, hogy nagyon meg fogják nehezíteni a dolgunkat, ráadásul kevesen is voltunk, öten is feljátszottak az idősebbek közé – tudtuk meg Hajas Ildikótól. – Iskolánkból többen is egyesületi szinten játszanak, ők napi edzésben vannak, ami természetesen előnyünkre szolgált. Azt nem tudom megmondani, hogy a megyein mire lehetünk képesek, de mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el.

A lányoknál mindkét korosztályban a Munkácsy készülhet a további küzdelmekre.

Eredmények:

III. korcsoport (fiú) 1. Gyurátz, 2. Munkácsy 3. Szt. István

IV. korcsoport (lány) 1. Munkácsy, 2. Szt. István

IV korcsoport (fiú) 1. Gyurátz, 2. Munkácsy, 3. Szt. István, 4. Tarczy





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: