Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Lélekbulvár Ács Zsuzsával

Babos Petra | 2022.03.18.

Lélekbulvár zenével és zene nélkül címmel indított beszélgetős estet M. Varga Veronika, a Pápai Musical Stúdió vezetője. A sorozat első vendége Ács Zsuzsa, a Pápai Musical Stúdió énekese volt, aki a zenei útját mesélte el ma este a szép számú közönségnek.

M. Varga Veronika, a Médiacentrumnak elmondta, a Pápai Musical Stúdió tagjaival a rendezvénynek helyszínt biztosító volt kávézóban próbálnak, s úgy gondolta, azok az emberek, akik városunkban híressé váltak, megérdemlik, hogy kicsit reflektorfénybe kerüljenek, s jobban megismerjék őket a pápaiak.

– A Lélekbulvárban különböző történeteket mesélnek a meghívottak magukról, őszintén. Az első vendég Ács Zsuzsa volt, aki nemcsak mesélt, hanem énekelt is, így ettől még különlegesebbé és színesebbé vált az est – tudtuk meg a szervezőtől, aki hozzátette, az új sorozatot szeretnék hagyománnyá tenni, reméli, a Lélekbulvárnak lesz folytatása.

– Úgy gondolom, a kávéházi közeg tökéletes helyszíne egy ilyen jellegű estnek. Igaz, nem lehet sem kávét, sem teát fogyasztani, viszont a sorozat első vendége garancia volt egy kiváló indításra – emelte ki M. Varga Veronika.

Ács Zsuzsa az estet a Tavaszi szél vizet áraszt című dallal indította, hiszen ez volt az az ének, amellyel a zeneiskolába felvételizett.

– Amikor Vera felkért az előadásra, őszintén szólva, kicsit megijedtem. Igaz, hogy már két éve készültünk a programra, folyamatosan próbált meggyőzni, hogy egy önálló esten meséljek magamról. Aztán megszületett az elhatározás, hogy megvalósítjuk – így indult a sorozat szervezése. – A zenét már megszoktam, mindig azzal fejeztem ki magam, így nagyon izgultam, amikor magamról kellett mesélnem. Természetesen, amikor műsort konferálok, beszélek is, de azért ez más helyzet volt.

– Nem volt unalmas életem. Csíkszeredából indultam, a zenei pályafutásom a zeneiskolában kezdődött, amikor oda felvételiztem. Az elején hegedültem és zongoráztam is. Szeretem a klasszikusokat, édesanyám nagyon sok klasszikus zenei lemezzel rendelkezett, édesapám a magyar nóta és a népdalok vonalát képviselte. Az 1980-as években jött a táncházmuzsika és a rockzene, mindkettő párhuzamosan. 1985-ben a román tengerparton ismerkedtem meg egy pápai csoporttal, a Böröcz Bandival, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy aztán Pápára költöztem később. A B Menü Együttesben 1990-ben kezdtem énekelni. Az első NEJ-en is ott voltunk, még kint a laktanyában, s aztán a Fő téren. Komoly bulik voltak azok, nagyon szerettük csinálni. Pár év múlva nagyon hiányzott a zene, és a városi televízió adásában bukkantam rá a Musical Stúdióra, s jelentkeztem hozzájuk. Voltak közben más és más zenekarok, ahol énekeltem, nekem a klasszikus rock műfaja volt a kedvencem. Sokat járunk fellépésekre és a testvérvárosokba is. Most a fiatal generációt tanítjuk, s próbáljuk őket is megfertőzni a zenével – mesélte az énekes, majd hozzátette, nagyon szeretett zenéket hallgatni, Csíkszeredán voltak tematikus órák, amikor különböző stílusú zenét hallgatott.

Ács Zsuzsa pápai élményként kiemelte, nagyon jóleső érzés volt számára, hogy a város vezetősége többször is érdemesnek találta arra, hogy  testvérvárosainkban is bemutatkozzon.

A Lélekbulvár április 9-én, 19 órakor folytatódik, akkor Farkas Tamás edző mesél majd az életéről, a testi-lelki egészségről.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: