Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

A pápai rendőrök erdészekkel és vadőrökkel közösen ellenőrizték a bakonyi erdőket

Pápai Rendőrkapitányság | 2022.03.19.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai és járőrei több szabálytalan gépjárművezetővel szemben is intézkedtek az akció ideje alatt.

A rendőrök a Bakonyerdő Zrt. és a Bakonyi Nimród Vadásztársaság és Sporthorgász Egyesület munkatársaival közösen ellenőrzést tartottak 2022. március 12-e és 15-e között a bakonyi erdőkben, melynek kiemelt célja volt az erdős területekre történő szabálytalan gépjármű-behajtások megelőzése és a szabálytalanul ott tartózkodó gépjárművek kiszűrése.

A négy napos akcióban a rendőrök három sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, akik gépjárműveikkel a „Behajtani tilos” jelzőtábla hatálya alatt közlekedtek az erdőben. További két személyautó vezetője engedély nélkül használta a Bakonyerdő Zrt. kezelésébe levő erdei utat, ezért őket a körzeti megbízottak erdőrendészeti szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírsággal sújtották.  

Nagytevel külterületén a rendőrök egy quaddal közlekedő sofőrt igazoltattak. Az intézkedés során kiderült, hogy a járművet a forgalomból kivonták, így a sofőr ellen érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés miatt szabálysértési eljárást indított a Pápai Rendőrkapitányság.

Az erdők védelme és a jogsértések megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Járművel közlekedni csaka közforgalom számára megnyitott erdészeti magánúton, a járműközlekedésre kijelölt erdei úton, valamint erdőgazdálkodó beleegyezésével az erdészeti feltáróhálózat részét képező egyéb erdei úton szabad.
  • Tilos az erdőben, illetve az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedni.
  • Csak az erdőgazdálkodó hozzájárulásával szabad az erdőben huszonnégy órát meghaladóan üdülési, illetőleg sportolási célból tartózkodni, táborozni, sátrat felverni.
  • Tilos a természeti területen szemetelni, a területet más módon beszennyezni és engedély nélkül tüzet rakni.
  • Tilos a védett élő szervezet egyedét, származékát, vagy a barlangi képződményt megrongálni, elvinni, elpusztítani, illetve védett vagy fokozottan védett állatfaj egyedét élettevékenységében jelentős mértékben megzavarni.

A rendőrök a társszervek erdészeivel, hivatásos vadőreivel és természetvédelmi őreivel közösen a következő hetekben is visszatérően ellenőrzéseket tartanak a bakonyi erdőkben.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: