Lezárt akta: lebukott a férfi, aki levélben rendelte a heroint

325
Fotó: illusztráció

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a kábítószert birtoklása bűntett elkövetése miatt indított nyomozást.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2021. szeptember 29-én megyeszerte csaptak le a rendőrök kábítószer-kereskedelemmel és fogyasztással összefüggésbe hozható elkövetői körökre. A Pápai Rendőrkapitányságon indított büntetőeljárás adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága értesítette 2021. április 7-én a rendőrséget arról, hogy egy Pápa-környéki címre szóló levélküldeményben kábítószergyanús anyagot találtak. A nyomozás során megállapították, hogy a talált anyag heroint tartalmazott, amely kábítószernek minősül. A nyomozók a feltételezett elkövető otthonában tartott kutatás alkalmával kábítószergyanús port, továbbá növényeket, növényi részeket, szárított növényi anyagmaradványokat, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. A 40 éves férfit elfogták, majd előállították mintavétel elvégzése céljából, amely pozitív eredménnyel zárult. A  Pápához közeli településen élő elkövetőt kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A büntetőeljárás során bevont igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi lakásában lefoglalt növények és anyagmaradványok kábítószert tartalmaztak, valamint azt is, hogy a gyanúsított az előállítását megelőzően kábítószert fogyasztott.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!