Folyamatosan emelkednek az esetszámok, rendkívüli szünet az egyik óvodában

1355
Fotó: Babos Petra


Dr. Áldozó Tamás polgármester ma kora délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, a városban terjedő koronavírus-járvány miatt több intézményük is érintetté vált.
– Megkaptuk az Oktatási Hivatal elnökének a tájékoztatóját, benne egy határozatot, amely arról rendelkezik, hogy a Pápai Városi Óvodák Szivárvány tagóvodájában október 30. napjáig rendkívüli szünetet rendelt el a hivatal. Ugyancsak koronavírus-járvány érintettsége van a Kékfestő Múzeumnak is, ott az egyik kolléga tesztje bizonyult pozitívnak, így a vele egy légtérben dolgozó többi kolléga önkéntes karanténba vonult, ezért a múzeumot be kellett zárni, mivel nem tudják a nyitvatartását biztosítani – emelte ki a polgármester.
– Az elmúlt egy hétben a pozitív esetek száma a korábbi rekordokat megdöntötte, a hét nap alatt összesen 47 esetben rendeltek el zárlatot és 41 esetben oldottak fel már korábban elrendeltet. Így az egy hét alatt 6 fővel nőtt az aktív esetek száma, azonban tudjuk, hogy volt olyan pillanat, október 24-én és 25-én, amikor az aktív esetek száma meghaladta a nyolcvanat. Járványügyi elkülönítést az elmúlt egy hétben 44 esetben rendeltek el, 31 esetben szüntettek meg régit, ez azt jelenti, hogy 13-mal nőtt az elkülönítések száma, míg a járványügyi megfigyelések esetében 145 esetben rendeltek el újat és 264 esetben pedig feloldották a régit, így ez 119-el csökkent – tudtuk meg dr. Áldozó Tamástól, aki hozzátette, a felismert pozitív esetek száma továbbra is magas és folyamatosan nő.
– Amíg Pápán egy hét alatt 47 új esetet azonosítottak, addig Veszprém megyében ez 815 volt ugyanebben az időszakban. Így elmondható, hogy lényegesen kevesebb, mint 10 százaléka a Veszprém megyei megbetegedéseknek a pápai esetszám – tette hozzá, majd elmondta, a pápai képviselő-testület tagjai közt is van pozitív személy, neki is jobbulást kíván.
A polgármester továbbra is a helyes maszkhasználatra, a távolságtartásra hívta fel a figyelmet.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!