Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Hatgólos vereséget szenvedett a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2022.03.20.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Perutz legyőzésével a BVSC-Zugló együttese bizonyította, hogy miért számít a bajnoki cím egyik legfőbb várományosának. A fővárosiak fél tucat gólt szerezve nyertek úgy, hogy a hazaiak két öngólt lőttek és büntetőt is hibáztak.

Perutz FC – BVSC-Zugló 0-6 (0-4) Gsz.: Szilágyi, Frőhlich, Batizi-Pócsi, Kokenszky, Nagy T. (öngól), Oláh (öngól)

Szép számú nézőközönség előtt a hazaiak kezdték veszélyesebben a derbit, a harmadik percben Katona léc alá tartó bombáját tolta ki bravúrral Kovács, majd Oláh lépett ki a védők között, ám mellé emelt. Ezt követően a vendégek percei következtek és négy perc alatt gyakorlatilag el is döntötték a három pont sorsát: előbb Szilágyi tekert egy lekészített labdát a bal alsóba, majd még abban a percben Frőhlich fejjel duplázta meg a vendég előnyt, három perccel később pedig Májer előkészítését Batizi-Pócsi belsőzte a kapuba, 0-3. A sokkból a 15. percben próbált kijönni és szépíteni a Perutz, Nagy szabadrúgása került át a hosszúra, ahol Oláh közelről nem tudott a kimozduló kapustól a hálóba lőni. A 41. percben négyre nőtt a különbség, Kokenszkytől indult a zuglóiak támadása, jobbra kitett labdájára a góllövőlista vezetője érkezett középen és a beadást az ötös sarkáról higgadtan a kapuba emelte, 0-4. A félidőben két helyen változtatott a hazai tréner, Hajnal és Márton állt be, öt perc játék után közel is állt a szépítéshez a Pápa, Nagy Zalán lövésére azonban leért Kovács. Még ebben a percben büntetőhöz jutott a Perutz, Oláht rúgták fel a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest maga a sértett végezte el, ám Kovács védeni tudott, sőt a kipattanót is hatástalanította. Az 58.vpercben Frőhlich bal alsóba tartó tekerését szedte ki bravúrral Dénes, hat perccel később jött az ötödik gól, egy bal oldali beadás Nagy Tamáson megpattanva hullott a gólvonal mögé. A 0-6-os végeredmény a 74. percben alakult ki, egy fővárosi szabadrúgás a menteni igyekvő Oláh-n változtatott irányt és pattant a rövidbe 0-6.

Buzsáky Ákos: Ilyen nagy különbségű győzelemre nem számítottam. Ez egy olyan mérkőzés volt, amikor minden sikerült és az első perctől az utolsóig dominálni tudtunk. Örülök, hogy sorozatban ötödik meccsünkön nem kaptunk gólt, ezt nagy fegyverténynek tartom. Üde színfoltja volt a bajnokságnak a meccs, de ez csak egy volt a többi közül, megyünk tovább, a sorsunk a folytatásban a mi kezünkben van.

Weitner Ádám: Ami lehetősége volt az ellenfelünknek, azt könyörtelenül kihasználták és legyilkoltak minket. Voltak ugyan nekünk is helyzeteink, de ha holnapig játszunk, akkor sem lövünk gólt. Egész héten kemény és agresszív játékot kértünk, ez ma nem valósult meg.

Perutz FC: Dénes – Molnár, Németh B. (Hajnal 46.), Zsirai, Nagy T. – Bence (Márton 46.) – Iványi (Szilágyi 74.), Nagy Z., Kalász, Katona – Oláh. Edző: Weitner Ádám.

BVSC-Zugló: Kovács – Májer (Komódi 76.), Frőhlich (Erdélyi 65.), Nagy, Kokenszky, Szilágyi (Osztovits 76.), Kelemen (Nádor 65.), Batizi-Pócsi, Tamási (Géringer 67.), Ladányi, Tóth. Edző: Buzsáky Ákos.

A pápai együttes a következő fordulóban Nagykanizsára utazik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: