Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

300 millió forint kormánytámogatás pápai turisztikai fejlesztésekre

Huszár Hajnal | 2020.10.28.

Még az idei évben 200 millió forinttal támogatja a magyar kormány a fürdőhotel építésének előkészítését és 90 millió forint forrást biztosít a Várkert Thermal Camping fejlesztésére – derült ki nem sokkal ezelőtt a Várkertfürdőben tartott sajtótájékoztatón, melyen jelen volt Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese is. A Várkertfürdőben az uszoda és a termálfürdő épülete közötti területre tervezett termálhotel becsült összköltsége 1,8 milliárd forint, ebből most az indikatív költségekre kap forrást a létesítmény.

A sajtótájékoztatón dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszönetet mondott az MTÜ támogatásáért, felidézte a Várkertfürdő és a kemping történetét és megemlítette a város és környéke többi turisztikai attrakcióját. Fontosnak nevezte a szálláshely-fejlesztési terveket és azok megvalósítását, melyhez most kormánytámogatást kaptak a szolgáltatók.  Mint mondta, a fürdő és a kemping fejlesztése az egész város és térsége számára meghatározó előrelépést jelent.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a Várkertfürdő környezetében jelenleg zajló fejlesztéseket ismertette, hangsúlyozva azok hatását a város idegenforgalmára. Úgy fogalmazott, két évtizedes erőfeszítéseinknek és kitartásunknak köszönhetően a turizmus a helyi gazdaság számottevő részéve növekedett: látható mennyiségű munkahelyet, a családok, a vállalkozások és az önkormányzat számára egyaránt növekvő bevételeket termel. A szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2019-ben meghaladta a 98 ezret, gyakorlatilag elértük a lélektani határnak számító 100 ezret; alapos okkal számíthatunk arra, hogy a járványt követően a közelmúltban már átadott és a most bejelentett fejlesztéseknek köszönhetően erről a 100 ezres alapról további jelentős előrelépés előtt állunk.

Könnyid László hangsúlyozta, ma a hazai és nemzetközi turizmus nem mindennapi időket él és egészen biztos, hogy az elkövetkező hónapokban továbbra is nehéz időszak vár az ágazatra. Annak érdekében, hogy a járvány elmúltával minél jobb helyzetből várják a települések a turizmus fellendülésének időszakát, most kell elkezdeni a fejlesztéseket. A kemping kínálatának bővítése és a fürdőben megvalósuló új szálláshely olyan új lehetőségeket tartogat Pápának és a járásnak, ami a turizmus térképén új helyet biztosít a város és környéke számára.

Mint elhangzott, a kormány a fejlesztési politika mellett tette le a voksát, melynek hónapról hónapra újabb elemeit tudják bejelenteni.

Könnyid László a Várkertfürdővel kapcsolatban kiemelte, a létesítmény népszerűsége a régióban vitathatatlan, erről a nyár folyamán személyesen is volt lehetősége meggyőződni. A rendelkezésükre álló adatok szerint Pápán 4 szálloda, 7 panzió és 35 magán szálláshely található, s mindezt a kínálatot megkoronázza a kemping, melyet most új egységekkel bővítenek, de a magán szálláshelyek fejlesztésére is figyelmet fordít a kormányzat. Pápán 17 magán és egyéb szálláshely részesült, összesen közel 70 millió forint támogatásban.

A turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese végül úgy fogalmazott, a most bejelentett fejlesztések óriási mérföldkövet jelentenek a város életében.  




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: