Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Ki vagy Te? – dr. Almási Kitti előadása

Babos Petra | 2022.03.22.

A Jókai Mór Művelődési Központ a közelmúltban indította útjára az Ápold a LelKedd!  elnevezésű programsorozatot. A rendezvény első vendége Prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta volt, a sorozat következő előadója pedig dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, író, előadó volt, aki Ki vagy Te? Elvárások szorításában, megfelelés vagy önazonosság címmel beszélt az érdeklődőkhöz ma este a színházteremben.

Dr. Almási Kitti elmondta, előadásának az volt a célja, hogy egy olyan témával foglalkozzon, amelyik azt célozza meg, hogy mennyire sodornak el minket az elvárások, s hogy mennyire veszítjük el önmagunkat ebben a megfeleléskényszerben.

– Olyan szituációban, amelyik arról szól, hogy a külvilág hat ránk és üzeni, hogy mit kellene tennünk, az elég ahhoz, hogy elveszítsük az önazonosságunkat? Azok a helyzetek kerültek az előadásomban előtérbe, amelyeket a hétköznapjaink során megtapasztalunk – emelte ki  Almási Kitti, aki előadásában nem szakszavakkal teletűzdelt, hanem mindenki számára könnyen értelmezhető nyelven beszélt a hallgatósághoz.  

A klinikai szakpszichológus hangsúlyozta, nagyon szereti a munkáját, s annak minden részét, a rendelésektől kezdve a könyvírásig.

– A legjobban a változatosságot szeretem a munkámban, mert így sok helyszínen, élethelyzetben megtapasztalom önmagamat, s jó érzés az, hogy sok emberhez, akár az internet segítségével vagy éppen előadással el tudok jutni, s gondolatokat indíthatok el ezzel. Sokszor merítek egy könyvírásnál vagy éppen az előadásnál olyan hétköznapi helyzetekből, amelyeket adott esetben éppen csak látok. Természeten húsz év praxisa sok történetet hordoz, de persze saját megélésemből is hozok példákat. A mai előadásom az egyik kedvenc témám. A Ki vagy Te? elsősorban a külső gátakról, elvárásokról szól. Ahogy a társadalom, a családunk nyomaszt minket valamivel, ez blokkolja azt, hogy valakikké, valamilyenekké váljunk – tette hozzá a szakember.

Az Ápold a LelKedd! előadássorozat áprilisban folytatódik, akkor Pál Feri atya lesz a művelődési központ vendége.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: