Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Tavaszi teendők motorosoknak

Pápai Rendőrkapitányság | 2022.03.23.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a következő tanácsokat ajánlja a motoros szezon kezdetén.

Az elkövetkező napokra, hetekre javarészt napos időt jósolnak, és ezzel együtt a motorosok is kirajzanak az utakra. Fontos azonban néhány javaslat betartása, amivel megelőzhetőek a szezonkezdésre jellemző incidensek.

Évről-évre növekszik a motorkerékpárosok száma, egyre többen közlekednek az utakon, az első tavaszias idő megjelenésétől a motorosok közúti viselkedése a figyelem középpontjában áll. Az emberek az alapján ítélik meg őket, ahogyan az utakon közlekednek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi baleset-megelőzési jó tanácsokra hívja fel a motorral közlekedők figyelmét:

– Mielőtt az először útnak indulnak, szánjanak időt a motor szemléjére és karbantartására. Ellenőrizzék a gumiabroncsnyomást, az olaj-és hűtőfolyadék szintet, a lánc megfelelő feszességét, kenését, a teleszkópok szimmeringjeit, a fékeket és a lámpákat.

– Kiemelten fontos a réteges öltözködés és a jó minőségű – lehetőség szerint feltűnő színű, fényvisszaverővel ellátott – védőfelszerelés használata. Soha ne feledjék, hogy a testüket kizárólag a protektorokkal ellátott ruházat védheti meg egy esetleges esés vagy ütközés következtében.

– Az első motorozást előzze meg – például egy forgalomtól mentes parkolóban – az alap motoros mozdulatok gyakorlása, hiszen a téli időszakban még a gyakorlott motorosok is elszoknak a kétkerekűzéstől, kiesnek a gyakorlatból.

– Az aszfalt a kora tavaszi időben még hideg, így a gumik tapadása még nem ideális, főleg a kanyarokban legyenek nagyon óvatosak, és számoljanak a megnövekedett féktávval.

– A szezon kezdetén minden közlekedésben résztvevő „újdonságként” tekint a motorosokra, ezért legyenek a szokottnál is előzékenyebbek, előrelátóbbak, így megalapozva a baráti légkört az autós és motoros közlekedők között.

Biztonságos és élvezetes motorozást kívánunk!


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.17.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: