Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megújul az öreghegyi kápolna

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.23.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 15 millió forintos pályázati támogatásának köszönhetően megújulhat az öreghegyi templom. A nemrégiben kezdődött munkálatok során felújítják a tetőszerkezetet, kicserélik a nyílászárókat és térkövezik a járdákat.  

Salgó Ferenc címzetes esperes, kanonok, plébániai kormányzó a Médiacentrumnak elmondta, a pályázaton elnyerhető összeg legfeljebb 15 millió forint volt és a plébánia pályázata elnyerte a maximális támogatást. Ebből elsősorban a tetőzet teljes felújítását, az ablakok és ajtók cseréjét és a járdák felújítását tervezik megvalósítani. Az elvégzendő munkákat igyekeztek úgy tervezni, hogy azokra fedezetet nyújtson a 15 millió forint, mivel más forrás nem áll rendelkezésükre.

Pozsgai László műszaki vezetőtől megtudtuk, a munkálatok megkezdése óta lebontották a tetőfedést, az összes cserép lekerült és az utca felőli oldalra már felhelyezték az új cserepeket. A lécezés és a fóliázás már a másik oldalon is megtörtént, így a jövő hét közepére a tetőfedési munkák befejeződhetnek. Ezután elbontják az állványokat és megkezdődhet a térkövezés. A nyílászárók cseréjét előreláthatóan május végén tudják megkezdeni, mivel a kápolna új, íves szerkezetű fa ablakainak elkészítése speciális szakértelmet igényel.       

– Persze menet közben mindig felmerülnek olyan feladatok, amelyeket nem terveztünk előre. Ilyen a padlástér teljes felújítása és üveggyapotfedése. Bízunk benne, hogy ehhez kapunk támogatást és idővel meg tudjuk valósítani – mondta Ferenc atya, akitől azt is megtudtuk, hogy a munkák befejezésének határideje június 30-a.

A templomban minden hónap 3. vasárnapján van szentmise. Ez március hónapban elmaradt, de a tervek szerint április harmadik vasárnapjára már nyitva áll a templom a hívek előtt.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: