Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kis manók a tanodában

Pintér-Papp Eszter | 2022.03.24.

A koronavírus-járvány megjelenése óta először volt lehetősége a Szent István Római Katolikus Általános Iskolának, hogy a hagyományos Manó Tanoda foglalkozáson vendégül lássa az intézmény iránt érdeklődő nagycsoportos óvodásokat és szüleiket. A szerda délutáni játékos foglalkozásra zsúfolásig megtelt az iskola Fő téri épületének aulája.

Gombásiné Takács Gyöngyi, az intézmény igazgatója a Médiacentrumnak elmondta, a szülőknek korábban már tartottak három előzetes bemutatkozó foglalkozást, ahol egyszerre 15-20 érdeklődőt tudtak fogadni. Ezeken összességében több mint ötvenen voltak.

A járványügyi korlátozások feloldásával két év után újra lehetőség nyílt arra, hogy a gyermekeknek Manó Tanoda foglalkozást tartsanak a katolikus iskolában, melyen több mint ötven kisgyermek ismerkedhetett a leendő alsós tanító nénikkel, Birkás Ilonával, Répásné Ihász Mariannal, Szedlákné Maráczi Ágotával és Dékányné Márta Ágnessel.

Az iskolának osztályonként 28 kisdiák felvételére van lehetőség, az iskola vezetője azonban mindig mérlegel, mielőtt meghatározza az induló osztályok létszámát, hiszen a Török Bálint utcai épületben, mely az alsó tagozatnak ad helyet, nem túl nagyok az osztálytermek. Gombásiné Takács Gyöngyi hangsúlyozta, iskolájuk nagyon népszerű a családok körében, így nem ritka, hogy nem tudnak mindenkit felvenni, aki hozzájuk jelentkezik.

S hogy mi lehet a titka a katolikus iskola népszerűségének? Erre a kérdésre az igazgató úgy válaszolt, ahogy a Manó Tanoda iránti nagy érdeklődés is bizonyítja, az iskola iránt valóban nagy az érdeklődés. – A titok talán az iskola szellemiségében rejlik. Az oktatásra nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen nagyon fontos, hogy megfelelő alapokat, ismereteket kapjanak a gyerekek, amelyekkel a későbbiekben is megállják a helyüket. Sok visszajelzést kapunk arról, hogy az, amit diákjaink itt, az iskolában pluszként kapnak a keresztény értékek átadása során, az milyen sokat jelent – a mai világban különösen. Egyszóval a tanítás és a nevelés egysége az, ami iskolánk vonzerejét jelenti, illetve az a remek, összetartó közösség, ami nálunk kialakult az évek során – mondta Gombásiné Takács Gyöngyi.

A katolikus iskola Manó Tanodájában dalos-mondókás móka és kézműves-foglalkozások várták az apróságokat, akik késő délutánig alkothattak lelkesen leendő iskolájukban.

A nagycsoportos ovisok szüleinek lesz még alkalmuk arra, hogy megismerkedjenek a leendő első osztályos tanító nénikkel, az érdeklődők március 30-án, szerdán, a Török Bálint utcai épület zsibongójában vehetnek részt nyílt napon.       





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: