Jól sikerült a diákolimpiai szereplés az erkeleseknek

396
Fotó: Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

Egy harmadik és egy hatodik helyezéssel zárták a torna diákolimpia országos döntőjét az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola csapatai. Egyéniben Mógor Dávid és Horváth Gergő teljesített a legjobban, előbbi a felsősök között, utóbbi az alsósoknál a tizedik helyet szerezte meg.

Évtizedes hagyományai vannak az iskolában a torna sportágnak, sajnos az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem rendeztek diákolimpiai küzdelmeket, idén viszont folytatódott a hagyomány, épp ezért mind a gyerekek, mind a felkészítők, mind pedig a szülők részéről óriási várakozás előzte meg a hétvégét. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok tornacsarnokában rendezett országos seregszemlén az erkelesek a II. illetve a III–IV. korcsoportban indultak. Egy csapat hat főből állt, melyből az összevetésnél a legjobb három eredményt vették figyelembe.

– A felsősökkel talajon kezdtünk, majd az ugrás és a gyűrű következett – tudtuk meg Nemes Istvántól, a gyerekek felkészítőjétől. – Úgy gondolom, mindhárom szeren reális pontok születtek, talajon kicsit gyengébben szerepeltünk, de a másik két versenyszámban sikerült javítanunk. Büszke vagyok a gyerekekre, hiszen az eredményhirdetésnél a dobogó harmadik fokára szólítottak minket, ami a 2015-ös ötödik helyünk óta az eddigi legjobb eredményünk. Az alsósok ugyanúgy talajon, gyűrűn és ugrásban dolgoztak, a hatfős csapatból három diák is most vett részt először versenyen, szóval nagyon izgultak. Ennek ellenére a 15 fős mezőnyben a hatodik helyen végeztek, ami szintén nagyon szép teljesítmény. A hatodik helyezett csapat tagjai Szabó Csongor, Tóth Àron, Pej Dávid, Pap Marcell, Tóth Zalán, valamint Horváth Gergő voltak, utóbbi az egyéni összevetésben hatvannyolc versenyző között a tizedik lett.

A felsősök csapatát Nagy Dávid, Ölbei Barnabás, Varga Tamás, Papp Gergő, Schmidt Ádám és Mógor Dávid alkotta, utóbbi az egyéni összevetésben hetvenkét indulóból a tizedik legjobb eredményt érte el.

– Heti két alkalommal készültünk a versenyre, ahogy közeledett az országos döntő, növeltük az edzésszámot, annak érdekében, hogy minél jobb gyakorlatokat tudjunk bemutatni – mesélte a nyolcadik osztályos tornász, Mógor Dávid. – A gyűrűt és a talajt szeretem a legjobban, az ugrással néha rontok, szerencsére ezúttal ezzel sem volt probléma. Kilenc éve tornászom, az elmúlt években ötödik, hatodik helyezéseket értünk el, ez a harmadik hely szép befejezése az általános iskolai diákolimpiai szereplésemnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!