Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hajnalban indul a második humanitárius segély Pápáról Viskre

Huszár Hajnal | 2022.03.24.

Ezekben a percekben rakják meg a kisteherautót a pápaiak adományával, hogy azt Viskre eljuttatva, segítsék a háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljaiakat.

-Ezúttal főleg élelmiszert viszünk, továbbá bébiételt, egy kis édességet a kicsiknek és gyermekruhákat –  mondta el dr. Áldozó Tamás polgármester. A tartós élelmiszerek között főként azonnal fogyasztható készétel konzervek, májkrémek szerepelnek, de visznek nagyobb mennyiségű lisztet, cukrot, étolajat.

– A múltkor tapasztaltak és a viskiek kérése alapján döntöttünk az adomány összetételéről. Most kimondottan a Visken élő, szociálisan rászoruló embereknek, családoknak szeretnénk segíteni, legyenek azok magyarok vagy ruszinok. Az adomány egy kisebb részét a viski kórházépületben kialakított menekülttábor lakóinak szánjuk – közölte a városvezető, emlékeztetve arra, hogy múlt heti ottjártukkor arról kaptak hírt, hogy az otthonukból elmenekült viski családokból sok esetben az idősek maradtak a városban, akik súlyos szociális válságot élnek át és mindennapi megélhetésük került veszélybe a rendkívül alacsony nyugdíjak, a család támogatásának hiánya és az árdrágulások miatt.

Az adománnyal megrakott kisteherautót ismét dr. Áldozó Tamás viszi Kárpátaljára, útjára önkéntes segítőként ezúttal Bakos László önkormányzati képviselő kíséri el. A segélyszállítmány péntek hajnalban indul Pápáról. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: