Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Bozsogi János filmrendező volt a Refi vendége

Babos Petra | 2022.03.24.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona a Nemzeti Tehetség Program „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” elnevezésű pályázatán nyert támogatást. A programban közel huszonöt refis diák vesz részt. A Tálentum – Szabadon tenyészik című projekt megvalósításában a Luminosa Film működik közre.

Mike László oktató, a Luminosa Film operatőre elmondta, a projekt keretében vendégelőadókat is meghívnak. Ma délután Bozsogi János filmrendező, a 2021. év legjobb magyar kisjátékfilmje, az Ezerkilencszáztizenkilenc című magyar film rendezője tartott előadást A 80 huszártól ezerkilencszáztizenkilencig címmel.

Bozsogi Jánostól megtudtuk, nagy örömmel érkezett Pápára, hiszen több, a városunkban forgatott filmnek volt a rendezője.

– Immáron ötven éve vagyok a film és a televíziózás közelében. Ez a szerelem 1972-ben kezdődött, amikor Gazdag Gyula kiválasztott A sípoló macskakő című játékfilm egyik főszerepére. Miután azt leforgattuk, jelentkeztem a Színművészeti Főiskolára, de szerencsére színésznek nem vettek fel, s így aztán a kamera másik oldalára kerültem, s innentől kezdve a Magyar Filmgyár Vállalatnál dolgoztam. Ott végigjártam a ranglétra minden egyes fokozatát.  Aztán így jutottam el oda, hogy a 80-as, 90-es években már saját filmet is tudtam készíteni – mesélte a filmrendező, aki kiemelte, neki a filmkészítés az életét jelenti. – Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy úgy élje le az életét, hogy azzal foglalkozzon, amit szeret. Nekem ez megadatott, úgyhogy nagyon szerencsés ember vagyok – emelte ki Bozsogi János, aki a leendő filmeseknek azt üzente: legyenek alázatosak a szakma iránt. Hangsúlyozta, a filmes szakmánál szebb foglalkozás kevés van. Ennek az a lényege, hogy minden filmmel egy teljesen új világot teremthet az ember, s olyan eseményeket mutathat be, amelyek már nem léteznek. A filmezés egy csoda gyártása.

Végül elárulta, jelenleg a következő játékfilm forgatókönyvét írják a munkatársaival.

Legközelebb Kocsis Tibor filmrendező lesz a Tálentum vendége.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.17.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: